Home » Justitie » Creatorul de modă Andrei Spiridon, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, după ce a sechestrat și violat o elevă olimpică

Creatorul de modă Andrei Spiridon, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, după ce a sechestrat și violat o elevă olimpică

Creatorul de modă Silvian Andrei Spiridon, care a urmat o școală de specialitate la Milano, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, după ce ar fi sechestrat și abuzat sexual o elevă olimpică internațional. Atât designerul cât și victima sa vor trebui să plătească cheltuieli judiciare de peste 5.000 de lei fiecare.

Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pe creatorul de modă bârlădean Silvian Andrei Spiridon, acuzat că, în prima noapte de Crăciun din anul 2015, ar fi sechestrat și apoi violat o elevă olimpică în vârstă de 17 ani. În fapt, magistrații ieșeni au menținut pedeapsa stabilită inițial de către Judecătoria Bârlad, instanță care a dispus, în ianuarie 2017, încetarea procesului penal pentru viol, în condițiile în care victima și-a retras plângerea în urma împăcării cu designerul de 31 de ani. În schimbul renunțării la acuzația de viol, adolescenta a primit de la Silvian Andrei Spiridon 50.000 de lei și un autoturism. Pe de altă parte, judecătorii ieșeni au admis apelul celor doi cu privire la reducerea cheltuielilor judiciare, de la 37.500 de lei fiecare la 5.415 lei, în cazul creatorului de modă, și la 5.015 lei în ceea ce o privește pe fosta elevă olimpică internațional. Tot prin sentința dată de Judecătoria Bârlad și menținută de Curtea de Apel Iași, Silvian Andrei Spiridon nu va avea voie, după ce va ieși din închisoare, să comunice cu fosta sa victimă și nici să se apropie la o distanță mai mică de 100 de metri de fosta elevă, totul pe perioadă de trei ani.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, eleva de 17 ani a fost abuzată sexual, în cursul nopții de 25 spre 26 decembrie 2015, de către creatorul de modă în mașina acestuia, undeva în afara municipiului Bârlad. Victima a fost luată de către tânăr dintr-un club din oraș, oferindu-se să o conducă acasă. În drum spre locuința elevei, Silvian Andrei Spriridon i-a propus acesteia să întrețină relații sexuale, însă a fost refuzat. În consecință, susțin anchetatorii, designerul a blocat ușile mașinii și a condus-o în afara orașului, unde a abuzat-o sexual pe adolescentă. Întreaga activitate infracțională a tânărului, mai arată procurorii în rechizitoriu, a durat patru ore.

A doua zi, eleva a depus plângere la Poliție și, în urma cercetărilor desfășurate, anchetatorii au decis, pe 6 ianuarie 2016, să-l rețină pe Silvian Andrei Spiridon. Ulterior, după împăcarea la mediator, tânărul a fost eliberat, însă, pe 13 ianuarie, a fost plasat în arest la domiciliu până pe 4 august 2016. Atunci, magistrații au decis cercetarea și, apoi, judecarea lui Silvian Andrei Spiridon sub control judiciar. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: