Home » Administratie » Ion Acsinte, bârlădeanul care a făcut pentru câteva zile greva foamei, vrea acum o locuință nouă

Ion Acsinte, bârlădeanul care a făcut pentru câteva zile greva foamei, vrea acum o locuință nouă

Ion Acsinte, bârlădeanul care a făcut pentru câteva zile greva foamei la începutul lunii aprilie, a renunțat la această formă de protest din cauza stării de sănătate și nu pentru că Primăria Bârlad i-ar fi rezolvat problema.

Ion Acsinte a intrat, pe 1 aprilie, în greva foamei din cauza pericolului pe care îl reprezenta un tablou electric situat în holul locuinței sale. Reprezentanții primăriei locale au contactat o firmă de specialitate și au reușit să pună în siguranță tabloul cu pricina.

„Firma pe care am contactat-o și am plătit-o a înlocuit siguranțele vechi cu unele noi, automate, a înlocuit toate cablurile și a realizat toate reparațiile necesare pentru evitarea unui posibil scurtcircuit. Din păcate o lucrare de anvergură care să însemne scoaterea tuturor tablourilor electrice din locuințele celor de la blocul CFR afară, pe holul fiecărui etaj, costă prea mult, peste 50.000 lei, bani pe care Primăria deocamdată nu îi are. Pericole nu mai există, tabloul a fost închis, mai departe este problema lui Ion Acsinte, care va trebui să fie atent atunci când va fi nevoit să deschidă tabloul pentru ca el sau vecinii lui de la parter să înlocuiască siguranțele arse. De asemenea chiriașul va trebui să dea dovadă de mai multă responsabilitate și să își mute aragazul cu butelie mai departe de tabloul electric, așa cum au procedat și vecinii lor de la etajele superioare”, ne-a declarat Constantin Cocoloi, șeful Biroului Fond Locativ din cadrul Primăriei Bârlad.

Deși grevistul declara la începutul protestului că pericolul unui scurtcircuit este cauza pentru care a început greva foamei, se pare că adevăratul motiv al protestului a fost mutarea sa într-o altă locuință. Ion Acsinte a locuit foarte mulți ani la etajul 1 al blocului CFR, unde îi fuseseră repartizate două camere. După câțiva ani, chiriașul acestui bloc de locuințe sociale a făcut schimb cu un vecin de la parter, căruia îi fuseseră repartizată o singură cameră, în holul căreia se află tabloul electric. Așadar, Acsinte știa despre existența acestui tablou și despre așa-zisul pericol, dar nu a răbufnit decât în momentul în care a constatat că locuința începe să se degradeze din cauza igrasiei și a mucegaiului.

„Sunt bolnav de mai multe afecțiuni. După ce am încetat greva am fost internat de două ori la spitalul din Bârlad, iar starea mea de sănătate începe din ce în ce să se înrăutățească. Vreau să merg la Iași să fac un control amănunțit la plămâni și inimă. Văd că ceea ce am solicitat conducerii Primăriei nu s-a rezolvat, în continuare sunt nevoit să locuiesc într-un spațiu impropriu, peretele comun cu baia este plin de igrasie, iar șobolanii mi-au pătruns în locuință prin geamul termopan”, a mărturisit Ion Acsinte.

Reprezentanții Biroului Fond Locativ nu au deocamdată un răspuns pozitiv în legătură cu repartizarea unei noi locuințe grevistului Acsinte. La ora actuală, peste 400 de familii din Bârlad au depus cereri la Primăria Bârlad pentru repartizarea unei locuințe sociale. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: