Home » Social » O pereche de zebu, la Zoo Bârlad, de câteva zile

O pereche de zebu, la Zoo Bârlad, de câteva zile

Vizitatorii care au care au trecut în ultimele zile pe la Grădina Zoo din Bârlad au putut remarca prezența a doi noi „locatari”. Este vorba despre o pereche de zebu, o specie bovină domestică originară din Asia de sud.

Zebu este cunoscută și sub numele de bovină indiană, bovină săritoare, sau Brahman. Cele două bovine nu au fost aduse din Asia de sud ci de la parcul zoo din Oradea.

„Am primit joia trecută o donație de la Oradea, un mascul de zebu în vârstă de doi ani și o femelă de un an. Momentan sunt în perioada de carantină, într-un spațiu destul de generos. De îndată de vor trece de această perioadă, cele două bovine, care par a se acomoda destul de bine cu noile condiții, vor fi mutate în alt spațiu, unde vor putea vi văzute de vizitatori.”, ne-a declarat Adrian Cărăbăț, administratorul Grădinii Zoo din Bârlad.

Din cauza gripei aviare din sudul țării, în ultima perioadă au fost interzise schimburile de animale între grădinile zoologice, dar vor fi reluate în curând. În acest fel, Grădina Zoo din Bârlad va avea posibilitatea să se îmbogățească cu noi exemplare de animale. Până atunci, însă, vizitatorii Grădinii Zoo vor putea admira și ultimele exemplare achiziționate, perechea de zebu.

Zebu este o bovină folosită pentru arat, o vacă de lapte, dar este crescută și pentru carnea ei, pentru produse secundare cum ar fi piei brute, bălegar de combustibil și gunoi de grajd. Această specie de bovină are ca particularități o cocoașă de grăsime pe umeri, urechi blegi și o salbă mare din piele, fiind rezistentă la temperaturi ridicate. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: