Home » Administratie » Bârlădenii vor putea participa la spectacole pe Stadionul Municipal

Bârlădenii vor putea participa la spectacole pe Stadionul Municipal

De luna viitoare Primăria Bârlad va închiria organizatorilor de spectacole Stadionul Municipal de fotbal. În ultima ședință de Consiliu Local a fost aprobată o taxă de închiriere de 5.000 de lei fără TVA, propusă de Direcția de Administrare Piețe, Parcări Cimitire Bârlad (DAPPC), în administrarea căruia se află stadionul.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea taxei de închiriere a stârnit nemulțumiri din partea unor consilieri care au cerut directorului interimar al DAPPC explicații cu privire la argumentele care au stat la baza stabilirii acestei taxe. Consilierul Sorin Răducanu a rugat-o pe Danielei Tilici, director interimar al DAPPC să explice cu cine s-a consultat pentru stabilirea acestei sume. Din păcate, Daniela Tilici nu a putut să-i răspundă acestuia decât atât: „M-am consultat cu mine însumi atunci când a trebuit să iau hotărârea în privința taxei”. Directorul economic al Primăriei, Liviu Angheluță, a dorit să o scoată din încurcătură pe directoarea interimară a DAPPC declarând consilierilor locali că el a fost cel care a evaluat situația financiară, luând în calcul anumite reparații care trebuie făcute la stadion pentru asigurarea unui confort optim spectatorilor și unor condiții propice organizării de evenimente cultural – artistice și de spectacole.

„Am stabilit că vor fi cheltuiți în jur de 10.000 de lei cu lucrări de reparații și reamenajare, așa că m-am gândit că ne vom putea amortiza investiția după două spectacole organizate pe Stadionul Municipal”, a declarat Liviu Angheluță.

Din păcate, argumentele pe care directorul economic le-a bâjbâit nu i-au lămurit pe unii consilieri, dar proiectul a fost votat și taxa de închiriere stabilită la 5.000 de lei fără TVA pentru fiecare spectacol. Cheltuielile privind utilitățile aferente desfășurării normale a acestor activități (energie, apă, salubritate) vor fi suportate integral de chiriaș.

Stadionul Municipal de fotbal din Bârlad are în jur de 2.500 de locuri în tribune. Este nevoie de o serie de lucrări de reamenajare și reparații, care nu știm dacă vor putea fi efectuate în timp util, până pe 5 iunie, când va fi organizat primul spectacol pe stadion. Sub titlul „Sărbătoarea salcâmilor”, Nicolae Botgros și orchestra sa vor susține un spectacol de muzică populară, în cadrul căruia vor evolua și interpreți cunoscuți ai folclorului românesc. Prețul biletelor este de 30 lei în tribunele A și B și de 40 lei în tribuna C. Deși spectacolul este privat, pe afișul pus pe panoul stradal din apropierea stadionului Primăria Bârlad figurează ca partener. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: