Home » Sanatate » ULTIMA ORĂ: Bebeluș de cinci luni, mort de rujeolă. Copilul nu era vaccinat și este primul caz de deces din județ din cauza acestei boli

ULTIMA ORĂ: Bebeluș de cinci luni, mort de rujeolă. Copilul nu era vaccinat și este primul caz de deces din județ din cauza acestei boli

Un bebeluș de cinci luni de la noi din județ, care a fost diagnosticat cu rujeolă în urmă cu o săptămână, a murit la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. Copilul nu era vaccinat și este primul caz de deces din județ din ultimele decenii din cauza acestei boli transmisibile.

Județul Vaslui a înregistrat primul caz de deces de rujeolă din ultimele decenii, după ce un bebeluș de cinci luni, din comuna Ferești, a murit din cauza acestei boli la un spital din Iași. Cazul a fost luat în evidență de către autoritățile sanitare pe 10 mai, în urma raportărilor făcute de către cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, acolo unde copilul a fost internat cu suspiciune de rujeolă. A doua zi, din cauza complicațiilor apărute, bebelușul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, unde a murit pe 12 mai.

Raportarea cu privire la decesul bebelușului ne-a fost comunicată la începutul acestei săptămâni, în urma efectuării autopsiei. Conform procedurilor, urmează să anunțăm Institutul Național de Sănătate Publică în legătură cu acest caz”, ne-a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Copilul de cinci luni care a murit de rujeolă nu era vaccinat, având în vedere că imunizarea împotriva acestei boli se făcea la 12 luni. După apariția actualei epidemiei de rujeolă în România, vârsta de vaccinare a fost redusă, iar imunizarea se face la nouă luni.

În județul nostru au mai fost înregistrate în această lună încă două cazuri de rujeolă, la copii de șapte luni și un an, ambii neimunizați tot din cauza vârstei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: