Home » Sport » Rugby Club Bârlad a învins sâmbătă RCM Galați, rezultat care a făcut-o favorită certă în semifinale

Rugby Club Bârlad a învins sâmbătă RCM Galați, rezultat care a făcut-o favorită certă în semifinale

Rugby Club Bârlad a dat dovadă de maturitate în joc sâmbătă, împotriva celor de la RCM Galați, scor 46 – 28 pentru elevii pregătiți de Ioan Harnagea.

Bârlădenii au reușit în ultima etapă a sezonului regulat al Diviziei Naționale de Seniori (DNS), al doilea eșalon rugbystic din România, să obțină și punctul bonus ofensiv. Cea de-a șasea victorie din sezonul DNS 2016/2017 a venit după ce bârlădenii au reușit șase eseuri, cinci transformări și două lovituri de pedeapsă. RCM Galați nu s-a făcut de râs, dar nu a reușit decât patru eseuri și patru transformări.

Meciul a avut o încărcătură deosebită deoarece gălățenii amenințau poziția în clasament a bârlădenilor. Locul cinci asigura cel mai slab adversar în faza următoare a competiției, în semifinalele locurilor 5 -8. Bârlădenii au drum liber spre meciul de departajare a locurilor 5 – 6, pentru că vor înfrunta în următorul meci lanterna roșie CS Mănăștur. Bârlădenii i-au întâlnit ultima dată pe clujeni chiar acum două etape, când au obținut autoritar victoria, scor 54 – 10. În tur au avut câștig de cauză la un scor și mai clar, 75 – 17.

Liderul CS Năvodari a pierdut în deplasare la CSM Bucovina Suceava, scor 23 – 32. Meciul nu a avut nici o miză întrucât prima clasată nu mai putea pierde fotoliul de lider și implicit avantajul de a juca în faza următoare cu cel mai slab adversar. Sucevenii au obținut o victorie de palmares și nu au profitat în nici un fel de faptul că au terminat competiția pe locul doi. CS Știința Petroșani a fost învinsă în ultima etapă de ocupanta locului patru, RC Stejarul Buzău, scor 26 – 35, motiv pentru care au terminat pe trei. Formatul competiției favorizează însă o dispută echilibrată în semifinale, între ocupantele locurilor doi și trei.

CS Năvodari a terminat sezonul regulat al DNS pe primul loc, cu 60 puncte și deși a pierdut două partide a luat de fiecare dată punctul bonus. CSM Bucovina Suceava a terminat cu 48 de puncte, din care opt bonus. Pe trei s-a clasat RC Stejarul Buzău, cu 45 de puncte. Careul de ași a fost completat de CS Știința Petroșani, cu 37 de puncte. Bârlădenii au terminat pe cinci, cu 33 de puncte, în primul rând pentru că au fost învinși în ambele partide de hunedoreni. În tur au pierdut cu 29 – 31, în timp ce returul a fost pierdut tot la o diferență mică, scor 8 – 17. RCM Galați a terminat pe șase, cu 26 de puncte. Urmează în clasament CSUAV Arad, cu 14 puncte și CSM Mănăștur, cu doar patru puncte. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: