Home » Sport » Rapid Brodoc a obținut biletele pentru mini play-off-ul Ligii a V-a. A mai rămas o singură necunoscută în configurația fazei următoare a competiției.

Rapid Brodoc a obținut biletele pentru mini play-off-ul Ligii a V-a. A mai rămas o singură necunoscută în configurația fazei următoare a competiției.

FC Rapid Brodoc s-a alăturat duminică echipelor deja calificate în mini-play-off, grație victoriei autoritare împotriva formației Flacăra Muntenii de Sus, liderul seriei II Vaslui Est. Meciul a fost o formalitate pentru gazde datorită faptului că prima clasată a venit la meci fără rezerve, cu doar 11 jucători. De asemenea din garnitura obișnuită a acesteia au lipsit nu mai puțin de opt jucători. Rezultatul a picat crunt pe umerii celor de la FC Ghergheleu și Avântul Solești, care sperau să obțină calificarea în mini play-off, dacă reușeau să învingă în ultima etapă, iar Flacăra Muntenii de Sus își respectau blazonul.

Flacăra Muntenii de Sus a terminat pe primul loc în clasamentul seriei II Vaslui Est, cu 32 de puncte, motiv pentru care va porni în mini play-off cu trei puncte. Viitorul Văleni a câștigat cu 3 – 0 disputa cu Victoria 2013 Muntenii de Jos, formație care s-a retras din competiție. A terminat pe locul doi datorită golaverajului, cu 25 de puncte și va porni în faza următoare cu două puncte. Star Tătărani a învins și ea cu 3 – 0, pentru că avea meci programat cu Dinamic Boțești, echipă exclusă din competiție. A terminat pe trei, cu 25 de puncte și va porni în mini play-off cu un singur punct. FC Rapid Brodoc va porni de la zero datorită faptului că a terminat pe patru, cu 22 de puncte. Meciul dintre Avântul Solești și FC Ghergheleu a fost amânat, dar nici una nu mai poate emite pretenții la calificare. Avântul Solești e pe cinci, cu 18 puncte, urmată de FC Ghergheleu, cu 16 puncte. Pe șapte e Victoria 2013 Muntenii de Jos, cu 13 puncte, iar pe opt Dinamic Boțești, cu șapte puncte.

A mai rămas o necunoscută în configurația fazei următoare a competiției, datorită faptului că mai multe meciuri s-au amânat datorită condițiilor meteo nefavorabile care au făcut terenurile impracticabile. Două formații își dispută locul patru în Seria I Vaslui Vest, ultimul care duce în mini-play-off. Inter Sport Vaslui are 21 de puncte și mai are de jucat o partidă, cu SC 2000 Lipovăț, ocupanta locului șapte. Voința Ștefan cel Mare are de jucat în ultima etapă, în deplasare la liderul Racova Pușcași. Are doar 18 puncte, însă mai are de jucat alte două restanțe, cu Viitorul Rebricea (locul doi) și Vulturul Bălteni (locul șase).

Racova Pușcași mai are de jucat restanța cu Voința Ștefan cel Mare, însă va termina pe primul loc și dacă va suferi prima înfrângere din acest sezon. Are 37 de puncte, cu 14 peste următoarea clasată și va începe mini play-off-ul cu trei puncte. Viitorul Rebricea și SMART Negrești se vor duela în meci direct pentru locul secund, care oferă două puncte la începutul play-off-ului. Ambele mai au un meci de disputat, Viitorul Rebricea cu Voința Ștefan cel Mare și SMART Negrești cu Vulturul Bălteni. Prima are 23 de puncte, cu două mai mult decât ocupanta locului trei, poziție care oferă doar un punct la începutul play-off-ului. Vulturul Bălteni e pe șase, cu 12 puncte și mai are de jucat cu Avântul Zăpodeni. SC 2000 Lipovăț e pe șapte, cu 9 puncte, în timp ce lanterna roșie Avântul Zăpodeni are doar patru.

Avântul Băcani a rămas la doar două puncte în urma liderului seriei III Bârlad, după ce a învins la masa verde. A câștigat cu 3 – 0 partida programată cu Steaua Ivești, formație care nu s-a prezentat. FDR Tutova și-a respectat statutul de favorită și a învins autoritar, scor 7 – 2, pe Unirea Alexandru Vlahuță.

FDR Tutova are un parcurs aproape perfect până acum, cu 27 puncte după 11 partide. Avântul Băcani ocupă locul doi, cu 21 puncte. Steaua Ivești completează podiumul, cu 18 puncte. Urmează FC Vinderei și Unirea Alexandru Vlahuță, ambele cu 9 puncte. Cu șase etape rămase de disputat lupta pentru primele două locuri, care duc în semifinalele Ligii a V,-a e aprigă. Distanța de puncte între prima clasată și ocupantele locurilor doi și trei e mică și nu poate fi exclusă varianta ca FDR Tutova să nu se califice. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: