Home » Politic » Trei pretendenți pentru Primăria Fruntișeni. Fostul candidat al PNL din 2016 merge acum sub sigla PSD

Trei pretendenți pentru Primăria Fruntișeni. Fostul candidat al PNL din 2016 merge acum sub sigla PSD

Trei candidați au intrat în cursa electorală pentru Primăria Fruntișeni, după ce ex-primarul Neculai Lupu a fost eliberat din funcție în urma unei condamnări definitive la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Fostul candidat al PNL din 2016, care a pierdut la patru voturi alegerile, va merge acum sub sigla PSD.

Doar trei partide și-au înscris candidați la alegerile din 11 iunie pentru Primăria Fruntișeni, de altfel cam cele mai importante forțe politice din țară și din județ. Astfel, au intrat în cursa electorală Ionel Onel (PSD), Dumitru Mocanu (PNL) și Gheorghe Anton (PMP), ceea ce anunță o luptă destul de interesantă pentru fotoliul de primar. Însă, surpriza acestor alegeri o reprezintă candidatul PSD, cel care, în urmă cu doar un an, era omul liberalilor. De altfel, Ionel Onel a pierdut la doar patru voturi în spatele fostului primar Neculai Lupu, atunci candidatul PSD.

Toți cei trei candidați vor avea la dispoziție două săptămâni de campanie electorală, în perioada 27 mai – 10 iunie. Alegerile pentru funcția de primar vor avea loc pe 11 iunie, în intervalul orar 7.00 – 21.00.

Postul de primar din Fruntișeni a devenit vacant după ce primarul ales pe 11 iunie 2016 a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Neculai Lupu a contestat în instanță ordinul de eliberare din funcție dat de prefectul județului, însă a pierdut definitiv la Curtea de Apel Iași. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: