Home » Sport » "Real Junior" Vaslui a câștigat Memorialul “Sandrino Gherine”, la care a dat cel mai bun portar și trei golgheteri

"Real Junior" Vaslui a câștigat Memorialul “Sandrino Gherine”, la care a dat cel mai bun portar și trei golgheteri

Real Junior Vaslui este câștigătoarea celei de-a doua ediții a Memorialului “Sandrino Gherine”, disputat zilele trecute la Câmpulung Moldovenesc. Finala turneului a fost vasluiană, adversara echipei pregătite de Ciprian Amarandei și Sorin Tătaru fiind echipa Liceului cu Program Sportiv Vaslui. LPS Vaslui a condus cu 1 – 0, dar Real Junior Vaslui a reușit să egaleze, pentru ca mai apoi să reușească și golul izbăvitor pe final de meci.

Portarul Luca Lungu a fost desemnat cel mai bun portar, după ce echipa vasluiană a avut una din cele mai bune apărări. Atacul grupei 2008 de la Real Junior Vaslui a fost de-a dreptul devastator, iar Ianis Podoleanu și Sebastian Roșu au fost golgheterii competitiei, cu câte 12 goluri marcate. Un fapt inedit este faptul că Roșu a primit această distincție deși este fundaș. Acesta posedă un șut de la distanță foarte bun, care a pus în genunchi moralul adversarilor, uneori în momente cruciale ale jocului.

“Au participat la acest turneu echipe puternice și îmi felicit jucătorii pentru această realizare. Îi felicit și pe cei de la LPS Vaslui pentru prestația avută, sunt și acolo copii foarte buni. În condițiile în care au participat echipe din toată țara, cu tradiție si pretenții, iată că vasluienii au jucat finala.”, a declarat pentru Est News Ciprian Amarandei.

Echipa campioană a primit un voucher de participare la turneul “Brașov Junior’s Cup”, ce va avea loc în vară. Primele patru clasate au primit premii din partea organizatorilor, iar celelalte echipe au fost răsplătite cu câte o diplomă de participare.

Real Junior Vaslui a debutat în forță și a învins cu 4 – 1 Steaua Magică Iași. A urmat un meci aprig disputat, cu Sporting Juniorul Suceava. Vasluienii au învins cu 4 – 3, după ce conduceau la pauză cu 4 – 0. Aceștia s-au relaxat în partea secundă, iar adversarii au profitat din plin pentru a reintra în meci. Real Junior Vaslui a reușit totuși să își păstreze concentrarea pe finalul de meci și a reușit să câștige toate punctele puse în joc. Sucevenii se evidențiază an de an la toate grupele de juniori, la turnee importante unde au parte de adversari de calibru. Cele două echipe s-au mai întâlnit la faza zonală a Trofeului „Gheorghe Ene”, unde vasluienii au avut câștig de cauză cu 3 – 0. Rezultatul a contribuit la calificarea formației Real Junior la Turneul Final, unde o eroare de arbitraj i-a refuzat finala mare. Grupa 2008 de la “Real Junior” Vaslui a terminat, după meciurile disputate la Arad, pe locul patru în țară. În ultima partidă din faza grupelor elevii pregătiți de Ciprian Amarandei și Sorin Tătaru s-au distrat în compania formației FC Pietricica Piatra Neamț, scor 11 – 1. În semifinale a ieșit în calea vasluienilor formația Didi Junior Iași, formație pe care au surclasat-o autoritar, scor 7 – 1.

Locul III cu grupa 2010

Real Junior Vaslui a obținut două locuri pe podiumul Memorialului “Sandrino Gherine”, după ce și grupa 2010 a confirmat, terminând pe locul trei turneul. Nu a avut emoții în finala mică, în care a învins-o pe Didi Junior Iasi 2, scor 4 – 0. Meciul a fost mai echilibrat în prima parte, iar la pauză vasluienii aveau 1 – 0. Real Junior s-a dezlănțuit în partea secundă, în care a mai marcat trei goluri, reușind să nu primească gol. Echipa pregătită de Ciprian Amarandei și Sorin Tătaru a dat și aici golgheterul competiției, după ce Iustin Spînache a marcat nu mai puțin de 17 goluri.

În primul meci din grupe vasluienii au dispus de Luceafărul Bucovina, scor 7 – 1. A urmat un alt succes autoritar, scor 11 – 0 cu Academia de Fotbal Iași. A surclasat apoi și Artys Botoșani, scor 7 – 0. În semifinale a pierdut cu 1 – 3 în fața celor de la Juniorul Suceava, câștigătoarea competiției. Vasluienii au încercat să revină în joc, marcând golul de 1 – 2, dar sucevenii le-au turnat plumb în ghete după ce au mai înscris odată și au stabilit scorul final.

Ne bucură faptul că ne menținem la un nivel ridicat, cu prezențe pe podium la toate turneele la care participăm. Am continuat cu rezultate deosebite, după ce la Focșani am câștigat turneul cu 2008, iar cu grupa 2010 am terminat pe doi. Vom participa la Memorialul “Sandrino Gherine” și cu grupele 2007 și 2009. Nu ne interesează în mod deosebit rezultatele pe noi, important e că ei progresează. Dar aceste locuri pe podium sunt munca lor, e o carte de vizită utilă dacă vor să urmeze o carieră în fotbal. Vom merge apoi la mare, la Academia Hagi cu grupa 2008 și la Mangalia la „Summer Kids Cup” cu grupa 2007. Va urma și turneul de la Brașov, vor avea destule meciuri în picioare. Ne dorim ca de la anul să mergem și în afara țării, la turnee importante. La „Fragaria CUP” vrem să participăm cu grupele 2007, 2008, 2009 și la un turneu din Austria cu grupa 2008. Mulțumim Primăriei Vaslui și Consiliului Local Vaslui pentru sprijinul pe care ni-l oferă, cu cazarea, masa, terenul de antrenament și tot ce înseamnă participarea cu grupele la turnee, la Brașov în august, la campionatele județene organizate de FRF, „Gheorghe Ene” și „Gheorghe Ola” și Campionatul Juniorilor U11. La fel când am organizat Inter Liga am primit terenul mare, mereu am avut parte de sprijinul lor, al primarului Vasile Pavăl și al tuturor organelor locale. E important că sunt alături de acești copii, că sprijină fotbalul juvenil vasluian. Sunt puține primării în țară care oferă acest sprijin, le poți număra pe degete”, ne-a mai declarat Amarandei.

Primăria Vaslui a anunțat luna trecută proiectele câștigătoare din “Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților non-profit de interes general pentru anul 2017 – sport”. Acestea sunt în număr de 12, pentru suma de 2,5 milioane de lei. „Real Junior” a primit din această sumă aproape 50.000 de lei pentru proiectele sale. Clubul vasluian s-a înființat anul trecut, dar nu a putut solicita atunci sprijin autorităților locale pentru că nu avea Certificat de Identitate Sportivă. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: