Home » Sanatate » Autoritățile dau semne că se trezesc! Va fi deschis un centru de recoltare de sânge și în municipiul Vaslui

Autoritățile dau semne că se trezesc! Va fi deschis un centru de recoltare de sânge și în municipiul Vaslui

Miercuri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Vaslui, conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a anunțat că intenționează să deschidă un centru de recoltare de sânge și în Vaslui, având în vedere că acum există o astfel de unitate doar în Bârlad, și aceasta nu face față solicitărilor din tot județul. În prezent, se caută un spațiu adecvat, pentru a fi autorizat, astfel încât să fie atrași și eventualii donatori din zona Vasluiului, care se plâng de distanța mare față de centrul de la Bârlad.
La ședință s-a mai arătat și că numărul bolnavilor din județul Vaslui este în creștere, în timp ce criza de medici și cadre medicale este foarte scăzută. Cea mai mare creștere s-a înregistrat în cazul bolnavilor cu diabet zaharat și tumori maligne.
„Nu doar indicatorii stării de sănătate sunt nefavorabili, ci și accesul la servicii de sănătate de bază. Județul Vaslui prezintă unul dintre cei mai reduși indicatori în ceea ce privește numărul de medici, farmaciști sau asistenți. Cea mai mare discrepanță se întâlnește în mediul rural, unde numărul personalului medico-sanitar, în general, și al medicilor, în special, este de câteva ori mai mic decât în mediul urban. Același lucru este evident și pentru diferite instituții medicale, de la farmacii, la spitale și centre de sănătate.” a afirmat Mihaela Vlada, directorul DSP. (Crina BUTA)

About Tehno Redactor