Home » Social » Peste 4.700 de copii din județ, nevaccinați împotriva rujeolei, refuzul părinților fiind principalul motiv

Peste 4.700 de copii din județ, nevaccinați împotriva rujeolei, refuzul părinților fiind principalul motiv

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui are în evidență 4.755 de copii din întreg județul care nu au fost imunizați la termen împotriva rujeolei, majoritatea provenind din mediul rural. Cei mai mulți copii nu au fost vaccinați din cauza refuzului părinților de a merge la medicul de familie, susțin autoritățile sanitare, însă există și cazuri în care nu s-a făcut administrarea la timp pe fondul lipsei vaccinului.

Atâta timp cât vaccinul este pe stoc și părinții nu ajung la cabinetele medicilor de familie, vina este a lor. Într-adevăr, parțial a fost și problema lipsei produsului biologic, însă aceasta s-a mai rezolvat. Chiar în această săptămână am început distribuirea a 2.400 de doze de vaccin către medicii de familie, cu prioritate acolo unde nu mai aveau deloc pe stoc”, ne-a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

La nivelul județului nostru sunt confirmate de la începutul anului 40 de cazuri de boală, toate la copii nevaccinați, o treime din acestea fiind luate în evidență în luna mai. Tot în acestă lună, un bebeluș de cinci luni neimunizat a murit la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. De asemenea, în ultima săptămână au mai fost internați în spital alți șapte copii cu suspiciune de rujeolă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor