Home » Sport » Internazionale Traian U19 luptă pentru a fi cea mai bună la futsal în fața suporterilor, după ce FRF a ales municipiul Vaslui ca gazdă a Turneului Final al Campionatului Național

Internazionale Traian U19 luptă pentru a fi cea mai bună la futsal în fața suporterilor, după ce FRF a ales municipiul Vaslui ca gazdă a Turneului Final al Campionatului Național

Internazionale Traian Vaslui, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Vaslui și A.J.F. Vaslui, sub tutela F.R.F., organizează în perioada 28 – 30 mai Turneul Final al Campionatului de Futsal U19! La această ediție vor participa cele mai bune opt echipe de futsal U19 din România, una dintre acestea fiind și gazda turneului, Internazionale Traian. Vasluienii au câștigat detașat seria Moldovei, o serie ce a avut la start campioana en-titre, Politehnica Iași și ocupanta locului patru din sezonul trecut, Sănătatea Darabani. Meciurile încep duminică, de la ora 15.00.

Vasluienii, la prima lor participare în Campionatul de Tineret U19 la futsal, au reușit nu mai puțin de 30 de puncte (10 victorii din 12). Doar două echipe au avut un parcurs mai bun, Informatica Timișoara, cu 31 și Viitorul 2010 Buzău cu 33 de puncte. Internazionale Traian a marcat nu mai puțin de 70 de goluri și a oferit meciuri spectaculoase de fiecare dată. Apărarea a fost și ea la înălțime și formația vasluiană e a patra la acest capitol. A obținut trei victorii din tot atâtea posibile cu CSM Politehnica Iași și a pierdut doar câte un meci cu Futsal Ceahlăul Piatra Neamț și Sănătatea Dărăbani.

Semifinalistă în Turneul Final 8 Cupa României

Parcursul formației Internazionale Traian în Cupa României a fost unul de-a dreptul spectaculos, cu meciuri extrem de disputate. Accesul în ultimul act al competiției le-a fost negat de formația C.S. KSE Targu Secuiesc. Vasluienii au condus ostilitățile preț de 30 de minute și au avut chiar trei goluri în față, scor 6 – 3. Nu au putut rezista însă fizic și au cedat în cele din urmă, scor 8 – 11. Veneau după un meci în compania celor de la Colțea 1920 Brașov, o echipă foarte arțăgoasă și dispusă la efort. Au condus în acea partidă în permanență, dar nu au reușit desprinderea după ce au și ratat de multe ori, inclusiv trei penalty-uri. Au câștigat în cele din urmă cu 9 – 8, după ce la sfârșitul timpului regulamentar scorul era 6 – 6. Calificarea a venit după ce Robert Chirilă a marcat, iar portarul Iulian – Ștefan Chișcă a reușit să apere.

Internazionale Traian Vaslui va întâlni duminică în sferturi formația Clujana Cluj. Adversara vasluienilor este una destul de modestă și a terminat pe locul doi în seria 4, cu doar 17 puncte. A oscilat între evoluții convingătoare și altele dezamăgitoare, cu două remize și câte cinci victorii și înfrângeri. Clujenii au marcat doar 53 de goluri, iar defensiva i-a trădat, primind nu mai puțin de 65 de goluri. Dacă vasluienii vor aavea câștig de cauză ar putea urma luni o a patra dispută cu Sănătatea Darabani, echipă pe care a întâlnit-o în faza grupelor. Există și posibilitatea de a încerca să își ia revanșa în fața celor de la CS KSE Târgu Secuiesc, care i-au eliminat în semifinalele Cupei. Fotbaliștii din Covasna au pierdut la mare luptă finala Cupei României, scor 4 – 6 cu timișorenii și au avut cel mai bun atac din faza grupelor , cu 98 de goluri marcate. Cele 59 de goluri primite și patru înfrângeri suferite în faza precedentă arată însă că e o echipă accesibilă vasluienilor.

Celelalte meciuri din sferturi sunt Dunărea Călărași – Informatica Timișoara și Viitorul 2010 Buzău – FK Odorheiu Secuiesc. Una dintre acestea va disputa finala marți cu Internazionale Traian Vaslui, dacă echipa noastră va reuși să ajungă în ultimul act. Informatica Timișoara este câștigătoarea Turneului Final 8 Cupa României. A câștigat autoritar seria 5, la 12 puncte în fața următoarei clasate. Viitorul 2010 Buzău e și ea o adversară redutabilă, după ce a fost eliminată în semifinalele Cupei și a dominat seria 2, în cadrul căreia a suferit o singură înfrângere. Buzoienii se pot lăuda cu cea mai bună apărare, cu doar 31 de goluri primite.

Lotul echipei Internazionale Traian U19: Iulian-Ștefan Chișcă, George Andone – Alex Țârțârău, Andrei Chipcea , Ovidiu Olaru (cpt.), Alexandru Bădiț, Codrin Epure – Vlăduț Dudău, Robert Chirilă, Ștefan Mihăilă, Vlăduț Mocanu, Robert Roman, Gabriel Cosovăț, Ionuț Francisc Cristea, Mitu Popa, Sebastian Grigoraș, Sebastian M. Țârțârău, Marius Birsan.

Staff: Andreea Soos – președinte, Remus-Adrian Mustatea – antrenor, Bădiț Sebastian Florin – antrenor secund, Marius Ovidiu Afrasinei – marketing, Bogdan Gheorghiță – manager (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: