Home » Social » Elevii olimpici din Vaslui, premiați în cadrul unui concert al Filarmonicii Moldova Iași

Elevii olimpici din Vaslui, premiați în cadrul unui concert al Filarmonicii Moldova Iași

Elevii cu rezultate excepționale la învățătură vor fi premiați în cadrul unui concert vocal-simfonic susținut la acest sfârșit de săptămână, în Parcul Copou din Vaslui, de către Filarmonica Moldova Iași și Corul Gavril Musicescu. Banii colectați de pe invitații vor fi oferiți ca premii olimpicilor.

Doi dintre olimpicii ce vor fi premiati

Parcul Copou din Vaslui va răsuna, sâmbătă seara, de muzică de calitate. Și asta datorită Filarmonicii și Corului Gavril Musicescu din Iași care, la invitația Primăriei Vaslui și Clubului Rotary, vor oferi un concert vocal-simfonic pe parcursul a două ore. De fapt, evenimentul este caritabil, în condițiile în care sumele colectate de la spectatori pe invitațiile distribuite de organizatori, vor fi oferiți drept premii elevilor cu rezultate excepționale în ultimul an școlar.

”Eveniment de o deosebită ținută artistică, perceput de către vasluieni ca un prilej de adâncă emoție, concertul Filarmonicii de Stat „Moldova” din Iași este susținut anual la Vaslui, cea de-a XIV-a ediție desfășurându-se pe scena Parcului Copou sau la Casa de Cultură, în caz de vreme nefavorabilă, în limita locurilor disponibile. Astfel, peste o sută de artiști recunoscuți la nivel național și internațional vor fi găzduiți în Parcul Copou, un spațiu inedit pentru evenimente de o asemenea anvergură și deosebit de agreat de vasluieni pentru petrecerea timpului liber”, susțin organizatorii evenimentului caritabil.

Prin repertoriul abordat, membrii filarmonicii și cei ai corului Musicescu din Iași vor încânta publicul cu arii cunoscute, precum Uvertura Liliacul, de Johann Strauss-fiul, Dansul Săbiilor, de Aram Haciaturian sau Marșul triumfal, din Aida lui Giuseppe Verdi. Orchestra simfonică va fi dirijată de Bogdan Chiroșcă, iar corul academic va avea recital sub bagheta dirijorului Doru Morariu. De asemenea, pe scenă va urca și vasluianul Daniel Macarov, olimpic național. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor