Home » Social » Emoții pentru Miruna Diaconescu, la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu”

Emoții pentru Miruna Diaconescu, la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu”

de Mihaela NICULESCU

Week-end plin de emoții pentru talentata bârlădeancă Miruna Diaconescu. Eleva Colegiului „Gheorghe Roșca Codreanu” s-a calificat alături de alți 11 tineri români care, împreună cu 12 interpreți din străinătate cu vârste între 16 și 30 de ani, vor participa la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu” de la Brăila.

Astăzi și mânie, Miruna Diaconescu va încerca să convingă juriul festivalului că merită un premiu. Bârlădeanca se află la a doua participare la acest festival de elită, anul trecut reușind să obțină Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Festivalul „George Grigoriu” a fost inițiat de Andreea Andrei, fiica regretatului compozitor. Concursul este unul foarte greu pentru că se cântă live, interpreții fiind acompaniați de Orchestra Națională Radio, condusă de Ionel Tudor. Fiind un festival în care se promovează muzica ușoară românească, piesele vor trebui interpretate în limba română, iar una, obligatoriu, trebuie să fie creația compozitorului George Grigoriu.

Miruna Diaconescu este acum în clasa a XI-a, dar studiază canto de șase ani, sub îndrumarea profesorului Dragoș Gheorghiu. A participat la foarte multe concursuri, unde a obținut premii importante. S-a remarcat și în cadrul unor show-uri de televiziune ca „Românii au talent” și „Vocea României”. În urmă cu câteva zile, a trecut de a doua preselecție pentru emisiunea „Vocea României”, care va fi difuzată din toamnă.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: