Home » Sport » HC Vaslui a terminat pe locul opt în Liga Zimbrilor

HC Vaslui a terminat pe locul opt în Liga Zimbrilor

Handbal Club Vaslui a pierdut miercuri în deplasare la Dunărea Călărași, scor 28 – 36, în faza a III-a a play-off-ului Ligii Zimbrilor. Elevii pregătiți de Sandu Iacob și Alexandru Acsinte au pierdut disputa pentru locurile 7 – 8 în Liga Zimbrilor, pentru că au pierdut două meciuri din trei posibile.

Vasluienii vor avea probabil mai multe regrete pentru prima întâlnire din această fază, când au condus în mai multe rânduri, ultima oară chiar în ultimul minut, dar scorul final a fost 29 – 30. HC Vaslui s-a clasat pe locul opt, însă jocul practicat de vasluieni ne dă speranțe la o clasare și mai bună sezonul viitor. La finalul sezonului regulat favorita noastră ocupa locul șase.

Gazdele au avut un debut de partidă fulminant și au mărit repede diferența pe tabelă la patru lungimi, scor 4 – 1. Au continuat cu același joc precis și au mărit ecartul la șapte, scor 9 – 2. A urmat o perioadă mai bună de joc a vasluienilor, care au micșorat proporțiile dezastrului, scor 5 – 9. A urmat o perioadă în care elevii lui Sandu Iacob și Alexandru Acsinte au încercat din răsputeri să rămână în joc, rămânând mereu la 3 – 4 goluri în urma adversarilor. Dunărea Călărași a reușit apoi o serie de trei goluri, urmată de o reușită a vasluienilor, care a stabilit scorul pauzei, 21 – 15. Avântul gazdelor a continuat și în partea secundă, aceștia reușind să aibă și 10 goluri avans, scor 28 – 18. Vasluienii nu au putut decât să fie martori calificării călărășenilor, care au prins o zi în care le-a mers totul.

Cu victoriile obținute în această fază a Ligii Zimbrilor călărășenii au reușit să transforme istoricul confruntărilor cu formația noastră într-unul pozitiv. Cele două s-au întâlnit până acum de nouă ori, cu cinci victorii pentru Dunărea Călărași și patru pentru HC Vaslui. În acest sezon ocupanta locului șapte a avut câștig de cauză de trei ori.

Florin Dospinescu a fost principala gură de tun de la Dunărea Călărași. Forța ofensivă a celor de la Dunărea Călărași a mai fost susținută de Răzvan Gavriloaia (6) și Chikovani Irakli, Florin Acatrinei (câte 4).

Gabriel Bujor va deveni golgheterul Ligii Zimbrilor

Golgheterul Gabriel Bujor a prins o zi de grație miercuri, cu 16 goluri marcate. A rămas singurul marcator din Liga Zimbrilor care a depășit cifra de 200 de goluri. E la mare distanță de principalul urmăritor și are cu aproape 50 de goluri mai multe decât acesta. Sârbul Filip Marjanovic (Politehnica Timișoara) ocupă locul doi în clasamentul golgheterilor, cu 175 de goluri marcate. Urmează Vitaly Komogorov (HC Odorhei), cu 171 de reușite și Dalibor Cutura (HC Doborogea Sud), respectiv Irakli Chikovani (Dunărea Călărași), ambii cu câte 170 de goluri marcate. Următorul român din acest clasament, Andrei Mihalcea (HC Odorhei) are 155 goluri, tot atâtea câte a reușit și francezul Guillaume Saurina (CSM București).

În acest sezon au făcut de multe ori minuni în poarta formației HC Vaslui portarii Răducu Tamaș, Bogdan Pralea și Ciprian Iftene. Au mai evoluat pentru reprezentanta judetului nostru Mihai Bujor (116 goluri), Călin Hagiu (98), Didi Hrimiuc (70), Andrei Popescu (63), Claudiu Dediu (52), Valentin Anton (51), Vlăduț Vlad (32), Marian Barac (31), Mihai Bușecan (19), Tiberius Moldovanu (13), Gabriel Cotinghiu (11), Mihai Sandu (8). În acest sezon au debutat pe prima scenă a handbalului românesc doi juniori vasluieni: interul stânga Gabriel Cumpănici (7 goluri) și coordonatorul Andrei Popa (3).

CSM București s-a calificat în finala Ligii Naționale de handbal masculin, miercuri, după ce a învins-o în deplasare pe AHC Potaissa Turda cu scorul de 24-22 (13-11), în meciul decisiv al semifinalei. Finala Ligii Naționale va fi o reeditare a celei de anul trecut, când Dinamo a ieșit învingătoare în fața ”tigrilor” (2-1 la general). Primul meci al seriei programate după sistemul cel mai bun din trei meciuri se va juca pe 31 mai. Potaissa Turda și HC Dobrogea Sud Constanța se vor înfrunta pentru medaliile de bronz. HC Odorhei a încheiat sezonul pe locul 5, după ce s-a impus miercuri cu 29-28 pe terenul echipei SCM Politehnica Timișoara. Harghitenii câștigaseră cu 26-24 în prima partidă a seriei.

Steaua București este pe primul loc în play-out, cu 33 de puncte și s-a salvat de la retrogradare. Lupta pentru cea de-a doua echipă, care va scăpa de emoțiile barajului (locurile trei și patru) e strânsă și se dă între CSU Suceava și CSM Focșani. Sucevenii au obținut sâmbătă o victorie împotriva bucureștenilor care poate fi crucială în economia clasamentului final, scor 24 – 22. CSU Suceava are 27 de puncte, iar CSM Focșani 2007 are 25 de puncte. Ambele vor întâlni în ultimele două etape pe CSM Făgăraș. Ocupanta locului doi va mai avea un meci ușor cu lanterna roșie CSM Satu Mare (retrogradată), în timp ce focșănenii vor da peste steliști. În tur au pierdut cu 20 – 27. (G.P)

About Tehno Redactor