Home » Sanatate » O fată de 12 ani din Bârlad a băut atât de mult alcool încât a ajuns la spital

O fată de 12 ani din Bârlad a băut atât de mult alcool încât a ajuns la spital

Consumul de alcool continuă să se mențină la cote alarmante în județul Vaslui și, din păcate, tot mai mulți copii sunt prinși în mrejele lui Bachus. Vinerea trecută, Compartimentul de Primire a Urgențelor de la secția Pediatrie s-a confruntat cu un caz deosebit: o fetița de 12 ani, a fost adusă la spital după ce consumase alcool suficient cât să i se facă rău.

Medicul de gardă a diagnosticat-o cu intoxicație acută cu alcool etilic, în formă medie. Pacientei i s-au administrat perfuzii cu glucoză, a fost trezită din beție, după care a fost lăsată să plece acasă, cu recomandarea către părinți de a fi supravegheată cu atenție astfel încât consumul de alcool să nu devină un obicei.

Tot vineri, 26 mai, la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman”, a fost adusă o pacientă de aproximativ 30 de ani  care a încercat să se sinucidă înghițind mai multe pastile.

„Femeia, care a fost diagnosticată cu ingerare medicamentoasă voluntară, a ajuns la spital cu ambulanța în jurul orei 16:50, a fost consultată de medicul psihiatru și a fost lăsată să plece acasă, cu recomandarea de a face un examen de medicină internă și de a fi internată sub supraveghere, în secția medicală. Pacienta însă nu a luat în calcul recomandările medicului, punându-și astfel în pericol starea de sănătate”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului în relația cu mass-media.

Sâmbătă, 27 mai, medicul de gardă de la CPU a consultat un bărbat în vârstă de 41 de ani din Sălceni, comuna Pochidia, aflat într-o situație dificilă după o tentativă de suicid. Pacientul, pe fondul unei tulburări depresive, a încercat să se sinucidă ingerând substanțe toxice. Pacientul a fost internat la psihiatrie și urmează un tratament de specialitate. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: