Home » Sport » Micii fotbaliști vasluieni s-au remarcat la Câmpulung Moldovenesc

Micii fotbaliști vasluieni s-au remarcat la Câmpulung Moldovenesc

Micii fotbaliști de la Real Junior Vaslui și Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui au impresionat la cea de-a doua ediție a Memorialului “Sandrino Gherine”, competiție la care au urcat pe podium de mai multe ori și au primit distincții individuale. Vasluienii s-au întâlnit între ei de două ori, iar spectatorii au avut de fiecare dată parte de spectacol și răsturnări de scor. Ediția din acest an a Memorialului “Sandrino Gherine” a adunat la start 48 de echipe impartite in șase categorii.

Zilele trecute a avut loc cea de-a doua parte a competiției, în care s-au duelat grupele 2006, 2007 și 2009, iar puștii vasluieni au urcat pe podium de două ori și au primit două trofee individuale. Grupa 2009 de la Real Junior Vaslui a luat argintul, iar Darius Ladaru a fost desemnat golgheterul turneului. Clubul vasluian a jucat și cu doi jucători mai mici cu un an (Iustin Spânache și David Amarandei).

Vasluienii au debutat în forță, scor 16 – 0 cu ACS Câmpulung Moldovenesc. A mai obținut o victorie în faza grupelor, scor 4 – 1 cu CSS Nicu Gane Fălticeni. A fost învinsă în această fază de câștigătoarea turneului, ACS Transilvania Bistrița, scor 1 – 6. În sferturi Real Junior a avut câștig de cauză în dauna celor de la LPS Vaslui, scor 4 – 3. Meciul a fost extrem de spectaculos, cu goluri multe și răsturnări de scor. LPS Vaslui a condus cu 1 – 0, dar Real Junior Vaslui a preluat conducerea după o dublă a lui David Amarandei. LPS Vaslui nu s-a lăsat mai prejos și a reușit să revină la cârma partidei conducând cu 3 – 2. Finalul de meci a aparținut însă lui Real Junior, care a egalat iar apoi a reușit golul victoriei, datorită unei duble a lui Darius Ladaru. În semifinale Real Junior a întâlnit LPS Suceava, pe care a învins-o cu 6 – 3. Sucevenii au condus cu 1 – 0 și au rămas în meci o bună bucată de vreme, până la 3 – 3, după care vasluienii s-au dezlănțuit. În ultimul act vasluienii au dat iar peste ACS Transilvania Bistrița, într-un meci mult mai echilibrat față de cel din grupe. Bistrițenii au deschis scorul, dar vasluienii au reușit să egaleze. ACS Transilvania a avut însă ultimul cuvânt de spus în prima repriză, reușind golul de 2 – 1. Vasluienii nu au mai reușit să revină în meci, iar adversara a risipit emoțiile reușind și golul trei.

Din echipa care a terminat pe locul II au făcut parte Ionică Spânu, Dragoș Furnică, Darius Ladaru, Matei Teodor, George Pricop, Iustin Spânache, David Amarandei, Eduard Cristea, Horațiu Braniște și Răzvan Munteanu.

“Sunt mulțumit de rezultate obținute, faptul că am reușit să urcăm de trei ori pe podium nu e puțin. E o echipă foarte bună la Bistrița, toți jucătorii lor erau mari, puternici. În finală am reușit să le punem mai multe probleme, dar din păcate deznodământul a fost același ca în grupe. Portarul nostru, Iustin Spânache a avut evoluții deosebite și a atras atenția celor prezenți cu câteva intervenții cruciale, deși nu a fost desemnat cel mai bun. Meciul cu LPS Vaslui a fost cred cel mai frumos meci al turneului, s-a văzut ambiție și dorința de a învinge de ambele părți”, a declarat pentru Est News antrenorul Ciprian Amarandei.

Real Junior Vaslui a reușit astfel să urce de trei ori pe podium la Memorialul “Sandrino Gherine”, după ce în prima parte a turneului, în perioada 20 – 21 mai, a câștigat competiția cu grupa 2008 și a luat bronzul cu grupa 2010. Portarul Luca Lungu de la grupa 2008 a fost desemnat cel mai bun portar, după ce echipa vasluiană a avut una din cele mai bune apărări. Clubul vasluian a avut cele mai bune rezultate de la Memorialul, după ce a obținut un loc I, un loc II și un loc III. Rezultate deosebite au mai obținut Juniorul Suceava (locul I la 2006 și 2010), Didi Iași (locul doi la 2007 și 2010) și LPS Vaslui (locul 3 la 2006 și locul 2 la 2008).

Grupa 2009 de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, pregătită de directorul Ionuț Chiochiu și-a câștigat grupa cu maxim de puncte. A învins pe Ardealul Bistrița cu 4 – 2, pe Juniorul Suceava cu 5 – 1 și pe Artys Botoșani cu 4 – 1. În meciurile de clasament a pierdut cu Profy Botoșani, după un meci extrem de disputat, scor 3 – 4. A învins apoi LPS Iași fără emoții, scor 4 – 1.

Cel mai bun rezultat de la LPS Vaslui l-a obținut grupa 2006, pregătită de profesorul Constantin Petrea, care a terminat pe locul trei. Vasluienii au învins în grupe LPS Suceava cu 2 – 0 și Prosport Focșani cu 5 – 0. Au pierdut înfruntarea din primul act cu Atletic Kids Giurgiu, scor 1 – 2. În semifinale au suferit o nouă înfrângere, scor 1 – 3 cu Juniorul Suceava. În ultimul act au învins de o manieră clară Măgura Bacău, scor 3 – 0.

Grupa 2007 de la LPS Vaslui, pregătită de Adrian Racoviță, a terminat pe patru și a dat cel mai bun portar al turneului, pe Micolas Ceaușanu. În grupe vasluienii au obtinut victorii pe linie. Au învins Prosport Focșani cu 1 – 0, CSMS Iași cu 3 – 1 și Juniorul Suceava cu 4 – 0. Au pierdut apoi în semifinale, scor 1 – 3 cu Didi Iași. A urmat o nouă înfrângere în finala mica, scor 0 – 2 cu CSS Botoșani.

După doar un an de la reconstrucția grupelor mici, ne mândrim cu dovezi clare că lucrurile au intrat în normalitate. În urma participării grupelor noastre la turneul de la Câmpulung Moldovenesc, copiii noștri au înregistrat rezultate deosebite. Grupa2006 a câștigat finala mică, grupa 2007 a pierdut la limită finala mică, iar piticii de la 2009 au înregistrat patru victorii clare și două înfrângeri la limită în fața unor adversari mult mai experimentați. Nu ne rămâne decât să le mulțumim pentru modul în care reprezintă unitatea noastră și să le promitem că vom fi lângă ei mereu ! Bravo copii, felicitări antrenorilor și mulțumim părinților pentru încrederea acordată Liceului cu Program Sportiv Vaslui”, ne-a declarat Ionuț Chiochiu, directorul LPS Vaslui. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: