Home » Invatamant » Elevii de la Colegiul Agricol ”Dimitrie Cantemir” din Huși au fost premiați pentru producerea unui magiun natural de struguri

Elevii de la Colegiul Agricol ”Dimitrie Cantemir” din Huși au fost premiați pentru producerea unui magiun natural de struguri

Elevii de la Colegiul Agricol ”Dimitrie Cantemir” din Huși au primit Premiul „Investiția anului în agricultură” la Gala  JA Hall of Fame – Investește în educație! Compania Grape Junior dezvoltată de tinerii antreprenori din Huși produce magiun de struguri, un produs 100% natural, fără zahăr, fără coloranți și conservanți. Magiunul produs are mai multe sortimente: cu nuci, cu scorțișoară și cu migdale. Materia primă sunt strugurii proveniți din ferma didactică a școlii, aflată într-o zonă cu tradiție viticolă.

Echipa coordonată de profesoara Vasilescu Marilena a participat la competiția europeană de antreprenoriat Junior Achievement (JA) Compania Anului 2017 și a trecut prin incubatorul educațional JA BizzFactory, unde a primit feedback de la antreprenori și investitori prin webinarii și sesiuni de consultanță la clasă pentru a-și lansa proiectele de business sau testa ideile de afaceri cu clienți reali. Premul Investiția anului în agricultură a fost acordat de Romanian-American Foundation. Altă echipă participantă la JA Compania Anului 2017 de la Colegiul Agricol Dimitrie Cantemir din Huși a fost echipa Ecol Junior coordonată de profesorii Ghiurtu Anca Adriana, Solomon Cristinel și Spinisteanu Iulian.

Alături de echipele Ecol Junior și Grape Junior, Junior Achievement România a premiat, în cadrul Galei JA Hall of Fame – Investește în educație, tinerii și profesorii participanți în acest an școlar în programele JA de educație economică, antreprenorială, financiară și de orientare profesională, precum și companiile care investesc în educație în România și care contribuie la dezvoltarea unor noi generații de profesioniști și antreprenori.

La eveniment au participat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Augustin Jianu (Alumn JA), companii care investesc în programele de educație, elevi, studenți și profesori. Evenimentul s-a încheiat cu anunțarea start-up-urilor câștigătoare în finala națională a competiției europene de antreprenoriat JA Compania Anului 2017. Echipa Find Me Anywhere de la Liceul Teoretic O.C Taslauanu din Toplița a luat premiul la categoria elevi, pentru un „plasture GPS” multifuncțional. Echipa InstaHouse de la Academia de Antreprenoriat a fost cea mai bună la categoria studenți, pentru o platformă on-line care pune în legătură oamenii care au nevoie de servicii de curățenie cu agenți locali de încredere. (George PROCA)

About Tehno Redactor