Home » Administratie » Curierii care aduc facturi, speriați de câinii comunitari bârlădeni

Curierii care aduc facturi, speriați de câinii comunitari bârlădeni

de Mihaela NICULESCU

„Bârlădeni, rezolvați problema câinilor comunitari!”. Acesta este îndemnul firmei care se ocupă în ultimul timp de distribuirea facturilor la utilități. Cetățenii de pe strada Cozia (zona cimitirului Eternitatea) din Bârlad au fost înștiințați despre această nemulțumire a firmei respective, prin mai multe afișe lipite pe gardurile bârlădenilor care locuiesc în zona cartier Deal.

Reprezentanții firmei cu pricina somează clienții că dacă nu vor rezolva problema câinilor comunitari de pe stradă, își vor ridica facturile E-On, Aquavas, etc. personal, de la sediul firmei de pe strada 1 Decembrie, nr. 24, vizavi de Cercul Militar.

„Este adevărat că sunt câini pe stradă și vina aparține și Primăriei dar și a oamenilor. S-au mai prins dintre ei, dar numărul este în continuă creștere pentru că, cinstit vorbind, mulți își abandonează câinii în stradă și evident că numărul câinilor comunitari este la fel de mare. Eu cred că asta nu este o scuză totuși, deși ar trebui luată în calcul, pentru că nu numai dumnealor circulă pe strada asta, ci și încasatorii de la CUP, cei de la Aquavas și poștașii. Dacă ar fi cum zic domnii aceștia, înseamnă că nu am putea primi nici corespondența, nici pensiile și nici nu am putea plăti utilitățile direct la încasatori. Să-și vadă de treabă pentru că bârlădenii au mult mai multe nemulțumiri decât își imaginează.”, ne-a declarat proprietarul casei pe care a fost lipit afișul.

După mai multe luni, în care mulți clienți ai societăților de utilități nu și-au primit facturile la timp sau nu le-au primit deloc, găsindu-le la colțurile blocurilor, în șanțuri sau în imobile care nu aveau nici o legătura cu adresa destinatarilor, poate că a venit vremea ca patrupedele bârlădene să-i răzbune pe cei nemulțumiți. Mai în glumă, mai în serios, adevărul este undeva la mijloc. Curierii se pare că nu își fac treaba cum ar trebui tocmai de teamă să nu fie mușcați de câinii comunitari.

Firma noastră, care nu se numește TOTAL POST (cea care a creat foarte multe probleme clienților) are pe tot Bârladul doar trei curieri. Activitatea lor, și așa foarte intensă, este îngreunată de prezența din ce în ce mai evidentă a câinilor, în special pe străzile din cartierele de case. Nu odată, poștașii noștri au fost mușcați de câini, unii dintre ei preferând să plece de la firmă. Am pus afișe pe străzile cu probleme, în speranța că cineva ne va auzi pentru că altfel clienții nu își vor mai primi facturile la domiciliu, ci le vor găsi la alți vecini sau la sediul nostru. Suntem o firmă privată și încercăm să ne protejăm angajații. Nu știu cum procedează celelalte societăți cu încasatorii pentru plata utilităților, dar nouă nu ni se pare corect să facem treaba hingherilor în loc să ne ocupam cu distribuirea facturilor.”, ne-a declarat un reprezentat al firmei care distribuie facturile.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: