Home » Administratie » Cresc chiriile ANL și la Bârlad

Cresc chiriile ANL și la Bârlad

de Mihaela NICULESCU

„Nu știu nimic!”, este răspunsul lui Liviu Angheluță, directorul economic al Primăriei Bârlad, dat reporterului Est News, care l-a întrebat dacă vor fi majorate chiriile celor care locuiesc în blocurile ANL din oraș. Informația, importantă pentru chiriașii ANL, nu a putut fi obținută de la cel care deține o funcție extrem de importantă în Primăria Bârlad, în schimb amănunte am obținut de la un slujbaș mai mic în rang al Primăriei, Constantin Cocoloi, șeful Biroului Spațiului locativ, birou recent înființat.

Începând cu luna următoare, chiriașii ANL, vor achita chirii cu 20% mai mari ca cele de până acum. În anul 2016 a apărut o lege, cu numărul 952, care aduce modificări Legii 152/1992, Legea locuințelor ANL. La nivelul întregii țări, chiriile au fost modificate în ultimul an, la Bârlad nu. Este vorba de fapt despre o actualizare a chiriilor care nu a fost efectuată din 2016. În țară, de exemplu, în 2016, chiriașii ANL au plătit chirii mai mari calculate conform Legii 252/2016. La Bârlad nu s-a aplicat până acum Legea 252, nu mă întrebați pe mine din ce cauză, dar de luna aceasta va trebui să intrăm și noi în legalitate.”, ne-a declarat Cocoloi.

Așadar, de luna viitoare, chiriașii ANL bârlădeni vor plăti o chirie majorată cu 20-30 de lei, în funcție de suprafața locuinței. Poate cu această ocazie Consiliul Local Bârlad va găsi de cuviință să își facă datoria de proprietar, cu tot ce înseamnă aceasta: reparații, zugrăvit, dezinsecție etc.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: