Home » Administratie » Risc de prăbușire pe o distanță de 250 de metri a drumului de acces în Odaia Bursucani, cu peste 300 de gospodării. Zece locuințe sunt în pericol

Risc de prăbușire pe o distanță de 250 de metri a drumului de acces în Odaia Bursucani, cu peste 300 de gospodării. Zece locuințe sunt în pericol

Drumul principal de acces în localitatea Odaia Bursucani, în care sunt peste 300 de gospodării, este în pericol de prăbușire din cauza surpării malului ravenei din centrul satului, care se află la câțiva metri și de zece locuințe. Traficul pe respectivul drum pentru mașinile mari, inclusiv pentru autospecialele de pompieri și ambulanță, a fost restricționat.

O mare parte din satul Odaia Bursucani, comuna Grivița, riscă să rămână izolată din cauza problemelor grave apărute în ultima perioadă la drumul principal de acces în sat. Topirea bruscă a zăpezii și precipitațiile abundente din această primăvară au făcut ca artera care traversează localitatea să se îngusteze puțin câte puțin astfel încât accesul mașinilor mari, inclusiv al autospecialelor de pompieri și ambulanță, să fie restricționat. Practic, drumul, aflat pe marginea ravenei din centrul satului, a început să se surpe pe o lungime de 250 de metri, fiind puse în pericol inclusiv zece locuințe situate la câțiva metri de râpa adâncă de peste 11 metri. Deja o parte din gardurile gospodăriilor au dispărut odată cu lărgirea ravenei, care înaintează spre gospodăriile oamenilor.

Autoritățile locale susțin că problemele cu râpa lată de peste 60 de metri din centrul localității Odaia Bursucani sunt de mai mulți ani, însă, în această primăvară, s-au agravat. În consecință, primarul de Grivița a înaintat memorii către Guvern și a solicitat sprijin financiar pentru efectuarea unor lucrări de stabilizare a malului pe care trece drumul din sat.

Într-o recentă ședință de guvern, am primit un ajutor financiar de 700.000 de lei, bani destinați în special pentru drumul din Odaia Bursucani. Acum, va trebui să facem studii topo, să întocmit un proiect și apoi să scoatem lucrarea la licitație. Noi sperăm ca în acest an să realizăm stabilizarea versantului și să face regularizarea apelor ce se adună de pe versanți în ravenă, prin șanțuri betonate. Până atunci, familiile care locuiesc în acele case aflate pe marginea râpei trăiesc cu teamă”, ne-a declarat primarul comunei Grivița, Alina Munteanu.

Edilul de Grivița susține că viceprimarul comunei era să se prăbușească cu buldoexcavatorul primăriei în râpă atunci când, odată cu topirea bruscă a zăpezii, efectua lucrări de amenajare pe drumul din Odaia Bursucani. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: