Home » Invatamant » Elevii de clasa a VIII-a dau luni prima probă la Evaluarea Națională

Elevii de clasa a VIII-a dau luni prima probă la Evaluarea Națională

Emoții mari în rândul elevilor de clasa a VIII-a. Teoretic 4.633 de elevi vasluieni, cât sunt în județ de clasa a VIII-a, vor intra în febra examenelor. Astăzi este ultima zi de depune a dosarelor, iar de luni, 19 iunie, vor intra în focurile Evaluării Naționale. Prima probă scrisă va fi la Limba și Literatura română, urmând ca pe 21 iunie să le fie testate cunoștințele la matematică. Potrivit calendarului Ministerului Educației, pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afișate rezultatele, urmând, ca după soluționarea contestațiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele finale.
Se interzice candidaților să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc., ei având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop. De asemenea, candidații nu au voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.
Încălcarea regulilor mai sus va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise/ciornele/foile din lucrările scrise.
Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, față de 25 % cât a fost până acum, restul fiind reprezentat de media de la Evaluarea Națională.
Anul trecut 2.452 de elevi vasluieni au reușit să obțină note peste 5.00. Nota maximă a fost obținută de 7 elevi din județ. Nu s-au prezentat la examen 84 de elevi, iar 518 au picat examenul. (Crina BUTA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: