Home » Administratie » Noul prefect Eduard Popica a depus jurământul

Noul prefect Eduard Popica a depus jurământul

Noul prefect al județului, Eduard Popica, a depus jurământul, joi, într-o sală arhiplină, eveniment de la care nu au lipsit șefii instituțiilor deconcentrate, primari și angajați ai Prefecturii Vaslui. Proaspătul reprezentant al guvernului în teritoriu a promis că va respecta cu strictețe legea și va avea o deschidere totală față de mass-media.

Sala de ședințe a Consiliului Județean Vaslui a fost neîncăpătoare la investitura în funcție a noului prefect Eduard Popica. De la primari și șefi de instituții deconcentrate până la angajați ai Prefecturii Vaslui și prieteni, toți invitații au asistat la momentul depunerii jurământului de către cel care, pentru următorii ani, va conduce una dintre cele mai importante autorități ale statului la nivel teritorial.
Investitura în funcție a noului prefect a fost făcută de către secretarul de stat pentru relația cu parlamentul și relații internaționale din cadrul Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului, comisarul Mihai Dan Chirică, care i-a cerut lui Eduard Popica seriozitate în îndeplinirea sarcinilor ce-i revin pe viitor. ”Mă simt onorat să particip la un eveniment atât de important pentru comunitatea dumneavoastră. Știu că funcția de prefect este una cu mare responsabilitate și îmi doresc să vă faceți datoria în primul rând față de cetățenii județului. Vreau să văd seriozitate în îndeplinirea sarcinilor de serviciu și o să fim alături de dumneavoastră. De aceea, să nu ezitați să mă contactați pentru a-mi cere ajutorul atunci când aveți nevoie”, a declarat secretarul de stat Mihai Dan Chirică.
La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Trifan, i-a urat succes noului prefect: ”Vă felicit pentru noua funcție în care a-ți fost numit. Vă asigur de întregul meu sprijin și mulțumesc fostului prefect Izabel Bogdan pentru colaborarea pe care am avut-o. Sper și sunt convins că veți face ceea ce trebuie”.
Imediat după depunerea jurământului, Eduard Popica a promis în fața asistenței că va respecta cu strictețe legea și va avea o deschidere totală față de mass-media.
”Va mărturisesc că sunt onorat de faptul că am fost desemnat să reprezint Guvernul României în județul Vaslui și vreau să mulțumesc domnului prim ministru al României pentru numirea în această înaltă funcție de demnitate publică. Voi fi un prefect care va respecta întru totul litera și spiritul Legii 340/2004 și sper într-o cooperare fructuoasă cu primarii din județ, cu instituția Consiliului Județean Vaslui, serviciile publice deconcentrate, parlamentarii județului. În același timp, voi fi deschis către toate vocile din societatea civilă vasluiană care militează pentru dezvoltarea în legalitate a acestui județ. Lucrând în trecut în cadrul Instituției Prefectului Județului Vaslui, cunosc colectivul, despre care pot spune că este unul de excepție și alături de care vom putea să punem în practică principiile care vor ghida activitatea instituției, și anume legalitatea, eficiența și transparența. Am convingerea că vom avea o colaborare constructivă în vederea îndeplinirii tuturor măsurilor din programul de guvernare, măsuri menite să asigure creștere economică și consolidarea unei societăți echilibrate. Nu în ultimul rând, aș vrea să mă adresez și reprezentanților mass-media cu care îmi doresc o colaborare fructuoasă, caracterizată prin transparență și pe care îi asigur că Instituția Prefectului Județului Vaslui îi va ține la curent cu toate activitățile desfășurate și informațiile de interes public”, a declarat prefectul Eduard Popica.
Investitura în funcția a noului prefect s-a încheiat cu ciocnirea unei cupe de șampanie, precum și cu felicitările transmise personal de majoritatea invitaților. Printre aceștia s-a aflat și tatăl lui Eduard Popica, care și-a îmbrățișat și încurajat fiul în îndeplinirea sarcinilor ce-i vor reveni în noua funcție. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: