Home » Sport » Rugbyștii juniori U16 de la CSS Bârlad sunt campioni naționali

Rugbyștii juniori U16 de la CSS Bârlad sunt campioni naționali

CSS Bârlad a cucerit un nou titlu sâmbătă, pe Stadionul Constructorul Cleopatra din Constanța, după ce rugbyștii juniori bârlădeni au învins CS Metrorex în finala Diviziei Naționale de Juniori U16, scor 20 – 12.

În cadrul competiției bârlădenii pregătiți de profesorul Florin Ibănescu au mai învins RC Săcele, scor 18 – 14, pe CT Dinicu Golescu, scor 17 – 10 și CS Cleopatra, scor 20 – 8. Bârlădenii au terminat astfel pe primul loc într-o grupă care a dat și ocupanta locului trei. CSS Bârlad a terminat prima fază a competiției cu 12 puncte, cu unul mai mult decât ocupanta locului doi din grupa A. CT Dinicu Golescu și-a demonstrat din plin valoarea când a învins cu 60 – 5 pe LPS Focșani, în meciul de clasament pentru locurile 3 – 4. Locul cinci a fost adjudecat tot de o echipă din grupa bârlădenilor, CS Cleopatra, care a învins detașat CSM București, scor 47 – 0. Rugby Săcele și Callatis Mangalia au terminat ambele pe opt deoarece au avut un număr insuficient de jucători pe foaie, situație care duce la pierderea partidei cu 0 – 5.

Adversara bârlădenilor din ultimul act se impusese autoritar în grupa B, cu nu mai puțin de 14 puncte obținute. Bucureștenii de la CS Metrorex au avut un culoar lin până în finală, scor 19 – 0 cu CSM, 5 – 0 cu Mangalia (constănțenii au prezentat 17 jucători, iar conform ROAR trebuiau să prezinte minim 18 jucători) și 34 – 0 cu LPS Focșani.

CSS Bârlad a mai reușit să cucerească în acest sezon la rugby titlul de vicecampioana națională cu rugbyștii juniori U15 și a terminat pe primul loc la categoriile de vârstă U8, U10, U12 și pe doi la U14, în cadrul Campionatul Regional Minirugby Moldova Nord. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: