Home » Justitie » Trei hoți de animale, reținuți de poliție

Trei hoți de animale, reținuți de poliție

Trei tineri care au sustras trei bovine de la o fermă din comuna Viișoara au fost reținuți de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore. Pe numele acestora a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Polițiști din cadrul Secției 7 de Poliție Rurală Banca și din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Murgeni au probat activitatea infracțională a trei tineri, în vârstă de 20, 23 și 25 de ani, domiciliați în comunele Banca și Epureni. Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt, faptă comisă în dauna unui bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Viișoara.

Cei trei tineri au sustras bovine în dimineața de 2 iunie de la o fermă din satul Halta Dodești, comuna Viișoara. După comiterea faptei, tinerii au transportat animalele pe raza localității de domiciliu, două le-au vândut și una au sacrificat-o. Au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive. Față de aceștia a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Cum pot fi prevenite furturile de animale

Furturile de animale pot fi prevenite dacă proprietarii și cumpărătorii de bună credință vor ține cont de o serie de sfaturi. Nu lăsați animalele nesupravegheate pe câmp, pe stradă, în fața barurilor, în oboare, târguri deoarece acestea pot fi furate. Efectuați semne particulare animalelor ce le dețineți, pentru a putea fi recunoscute ușor în cazul în care au fost sustrase și rețineți exact tatuajele și semnalmentele acestora. Evitați schimbul de animale, întrucât acesta se practică de obicei de către infractori. Pe timpul nopții, asigurați un iluminat corespunzător grajdurilor și montați sisteme de închidere care nu permit pătrunderea infractorilor. În interiorul grajdurilor, pe timpul nopții, legați animalele cu lanț și lacăt de o bară metalică încastrată în beton. În momentul cumpărării de animale, solicitați-i vânzătorului, biletul de proprietate și certificatul sanitar-veterinar ; nu încheiați târgul cu acesta până nu-i cunoașteți exact identitatea. Nu cumpărați animale de la persoane care se grăbesc și solicită prețuri mici, mai ales în cazul în care acestea sunt de calitate, deoarece pot proveni din furturi; fără să recurgeți la violențe, sesizați discret organele de poliție. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: