Home » Justitie » Comandant nou la Batalionul 83 LAROM „Bogdan I” din Bârlad

Comandant nou la Batalionul 83 LAROM „Bogdan I” din Bârlad

Locotenent colonelul Florin Coteț a fost investit luni în funcția de comandant al Batalionului 83 LAROM „Bogdan I” Bârlad, în cadrul unei ceremonii militare de predare primire a comenzii și a drapelului de luptă. Aceasta s-a desfășurat în prezența fostului comandantul al Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, colonel Ciprian Marin.
Locotenent colonelul Florin Coteț a îndeplinit, de-a lungul carierei, funcții de comandant de pluton, baterie, funcții de stat major la diferite eșaloane. Printre cursurile absolvite menționăm pe cele urmate la Institutul Militar de Artilerie și Geodezie, promoția 1997, Sibiu, Școala de Artilerie Fort Sill, SUA, Curs în Sprijinul Păcii, Canada și cursurile Universității Naționale de Apărare, București.
Batalionul 83 LAROM a luat ființă la 4 octombrie 2004, ca structură componentă a Brigăzii 8 Artilerie Mixtă „Alexandru Ioan Cuza”. Unitatea, cu un grad ridicat de mobilitate, este destinată încă de la înființare pentru apărarea colectivă a NATO și pentru asigurarea acțiunilor militare ale forțelor de coaliție sau naționale. planifică, organizează și desfășoară activități de menținere / perfecționare a nivelului de operaționalizare și instrucție atins. La ordin trebuie să fie în măsură din punct de vedere structural și acțional să planifice, pregătească, conducă, execute și să evalueze dislocarea, sprijinul prin foc și alte misiuni specifice aferente operațiilor militare în sprijinul păcii. În situații de urgență pe teritoriul național, acționează în zona ordonată pentru limitarea și înlăturarea efectelor acestora; la ordin, execută misiuni de intervenție la obiectivele militare din zona de responsabilitate pentru securizarea acestora, anterior sau după producerea unei situații de criză. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: