Home » Social » Municipiul Vaslui, gazda unuia dintre cele mai mari festivaluri internaționale de folclor, cu participarea unor țări precum Spania, Columbia, Peru, Armenia

Municipiul Vaslui, gazda unuia dintre cele mai mari festivaluri internaționale de folclor, cu participarea unor țări precum Spania, Columbia, Peru, Armenia

Municipiul Vaslui va fi gazda unuia dintre cele mai mari festivaluri internaționale de folclor din România, cu participarea unor țări precum Spania, Columbia, Peru, Armenia, Georgia sau Serbia. Manifestația va reuni peste o mie de artiști profesioniști care vor încânta publicul în incinta Teatrului de Vară pe parcursul a cinci zile.

Numeroase țări din Europa și de pe alte continente vor participa, la începutul lunii august, la cea de-a V-a ediția bianuală a Festivalului Internațional de Folclor ”Hora din străbuni”, o manifestație care adună peste o mie de artiști profesioniști în domeniu. Pe lângă dansatorii autohtoni, la festival și-au anunțat prezența oaspeți din Spania, Armenia, Serbia, Turcia, Georgia, Columbia și Peru. De asemenea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui a primit confirmarea unor țări africane precum Senegal și Sera Leone.

Pentru țările din Africa, obținerea vizelor este un proces mult mai dificil. Oricum, poate mai mult ca la festivalurile anterioare, ediția din acest an a festivalului va fi una care va reuni numeroși dansatori profesioniști de pe mai multe continente, ceea ce face ca manifestația să fie una din ce în ce mai atractivă pe viitor”, ne-a declarat directorul CJCPCT, Lucian Onciu.
La ediția din acest an a a Festivalului Internațional de Folclor ”Hora din străbuni” vor participa și artiști din toate zonele culturale ale țării, de la formații precum ”Lugojana”, ”Maramureșanul” și ”Mureșul”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: