Home » Sport » Racova Pușcași, singura echipă fără înfrângere în Liga a V-a

Racova Pușcași, singura echipă fără înfrângere în Liga a V-a

Racova Pușcași a defilat încă o dată în Liga a V-a de fotbal și a învins sâmbătă FC Rapid Brodoc cu 6 – 1. Faptul că aveau doar 2 – 1 la pauză nu a dat deloc emoții oaspeților, care s-au dezlănțuit în partea secundă. Echipa pregătită de Ioan „Tupa” Dohotaru rămâne astfel singura echipă invincibilă, după 16 meciuri disputate în acest sezon.

Are șanse mari să obțină calificarea în semifinalele Ligii a V-a, după ce în celălalt meci disputat până acum în mini play-off a spulberat cu 4 – 0 ocupanta locului doi din grupa A, scor 4 – 0. Racova Pușcași are 9 puncte, cu 2 puncte mai mult decât Viitorul Văleni și un meci mai puțin disputat față de aceasta (a început mini play-off-ul cu 3 puncte, conform regulamentului). SMART Negrești vizează și ea unul din cele două locuri calificabile în faza următoare a competiției, cu 5 puncte după două meciuri disputate. FC Rapid Brodoc mai are de doi bani speranțe, după ce a pierdut primele trei partide. Viitorul Văleni a făcut și ea instrucție duminică, scor 7 – 1, cu SMART Negrești (4 – 1).

„Sunt mulțumit că am făcut încă un meci bun cu Rapid Brodoc, chiar dacă am intrat la pauză cu avantaj minim. În partea secundă s-a văzut din plin faptul că suntem mai bine pregătiți fizic, pe lângă faptul că avem calitate în joc. Săptămânal echipa noastră are două deplasări la sală, la Liceul Ion Mincu, în care joacă între ei câte 2 – 3 ore. Jucăm acolo fotbal de sală, disciplină care cere reflexe foarte bune și să iei decizii într-o fracțiune de secundă. Băieții își dezvoltă astfel mult mai bine tehnica, lucru care îi avantajează în Liga a V-a. Jucătorii noștri și-au dorit mult să luăm toate punctele puse în joc și pentru a nu fi egalați au marșat, în timp ce adversarii nu au putut ține pasul cu ei. S-a nimerit să fim într-o serie extrem de puternică, în care se joacă fotbalul cel mai ofensiv, dar am făcut față cu brio. Deși apărarea a fost exemplară în nenumărate rânduri pot spune că rezultatele obținute se datorează faptului că echipa per ansamblu a fost la înălțime. Băieții joacă de mult timp împreună, s-au format relații de joc, motiv pentru care suntem echipa care a destabilizat apărările adverse de cele mai multe ori. La înființare, acum doi ani am avut simplul obiectiv de a participa. Dar am văzut că se poate mai mult și am hotărât să mărim gradul de implicare și seriozitate. Anul acesta fără discuții suntem ca și calificați, dorința de a juca în Liga a IV-a cât mai curând îi animă pe băieți. Ne bucurăm de sprijinul necondiționat al Primăriei Pușcași, iar la nivel de conducere al Primăriei se dorește performanța. În Liga a IV-a s-ar pune problema infrastructurii, ar trebui un gard împrejmuitor și pus la punct drumul către baza sportivă, dar avem promisiuni de la Primărie că se vor rezolva aceste lucruri. Suntem o localitate de 3.900 de oameni și cea mai mare reușită a noastră a fost faptul că am scos oamenii din cârciumi și duminica atunci când jucăm se umple marginea terenului, vin cu toții la meci.”, a declarat pentru Est News Mihai Silviu Lungu, președintele echipei Racova Pușcași.

Sezonul trecut Racova Pușcași a avut un parcurs foarte bun, aproximativ ca cel de acum, dar nu a reușit calificarea în semifinale. S-a încurcat atunci cu Avântul Zăpodeni, a pierdut meciul cu 0 – 3 după o decizie a Comisiei de Disciplină. O problemă a lor a pus capăt parcursului echipei în competiție deși pe teren a învins. Majoritatea jucătorilor echipei sunt din Pușcași și satele componente ale comunei, cu doar trei „stranieri”. Dar președintele echipei este sunat săptămânal de sportivi cu referințe bune din liga județeană care vor să joace la ei. Pentru că știu obiectivul echipei, de a accede în Liga a IV-a, vor să fie alături de ei pentru a se afirma. Echipa are un lot de 38 de jucători, dar parte din ei sunt plecați.

Iată jucătorii care au dus greul participării echipei în Liga a V-a (primul 11 și rezervele obișnuite): Roberto Crețu (portar), Ioan Dohotaru (antrenor – jucător), Nicu Hăncescu, Andrei Crețu, Andrei Apraschivei, David Nedelea, Bogdan Purici, Marian Crețu, Vlăduț Cimpoieșu, Paul Boț, Ștefănuț Boț, Paul Chirica, Gheorghe Ignat, Marinică Gurin, Alexandru Lungu și Florinel Pricop (sufletul echipei, vârf în vârstă de 41 de ani).

Ce șanse au celelalte echipe să se califice în semifinalele Ligii a V-a

Flacăra Muntenii de Sus este lider în grupa B de mini play-off, cu 12 puncte, poziție câștigată autoritar după trei victorii (a început mini play-off-ul cu 3 puncte, conform regulamentului). Lupta pentru celălalt loc care duce în semifinale se anunță acerbă. Star Tătărani ocupă în prezent acest loc, cu 5 puncte, urmată de Voința Ștefan cel Mare (4 puncte) și Inter Sport Vaslui (3 puncte). Flacăra Muntenii de Sus a învins weekendul trecut Voința Ștefan cel Mare cu 5 – 2. În celălalt meci Star Tătărani a învins Inter Sport Vaslui cu 8 – 5.

FDR Tutova și-a asigurat deja prezența în semifinalele Ligii a V-a, pentru că are 36 de puncte, cu 15 mai multe decât ocupanta locului trei. Mai sunt doar două etape de jucat, iar pentru celălalt loc calificabil duelul se dă între Avântul Băcani și Steaua Ivești. Ocupanta locului doi are 24 de puncte, cu trei mai multe decât următoarea clasată. Pe patru și cinci se clasează Unirea Alexandru Vlahuță și FC Vinerei, ambele cu câte 12 puncte.

Avântul Băcani a învins duminică Unirea Alexandru Vlahuță, scor 5 – 1. În celălalt meci Steaua Ivești a dispus de FC Vinderei, scor 7 – 3. (George PROCA)

About Tehno Redactor