Home » Sport » CSS Bârlad organizează în acest weekend Turneul Final de Rugby U17 și începe lupta pentru aur cu grupa U18.

CSS Bârlad organizează în acest weekend Turneul Final de Rugby U17 și începe lupta pentru aur cu grupa U18.

Pe stadionul Rulmentul din Bârlad va avea loc în acest sfârșit de săptămână Turneul Final al Diviziei Nationale de Juniori U17 rugby 7, în organizarea Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad.

Vor participa la competiție CSS Bârlad, LPS Suceava, LPS Focșani, CSS2 Baia Mare, CSO Pantelimon, CS Olimpia, CS Aurora Băicoi, CT Dinicu Golescu, RC Brașov. La Turneul Final s-au înscris toate echipele calificate, mai puțin CS Olimpia.

„Așteptăm o creștere a nivelului tehnic a jucătorilor, fenomen specific pentru rugby 7. Va fi un turneu echilibrat, indiferent de repartizarea echipelor in grupe în urma tragerii la sorți și așteptăm un spectacol frumos. Competiția este deschisă oricăror rezultate”, a declarat Nicolae Sisiu, coordonator competitii rugby 7 si rugby X.

Astăzi, de la ora 18:00, va avea loc ședința tehnică, în sala de protocol a Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor. În cadrul acesteia se va face tragerea la sorți a echipelor din grupe, dar și verificarea documentelor echipelor participante. Meciurile vor începe la ora 11:00, atât sâmbătă, cât și duminică. În ultima zi a competiției, la finalul tuturor partidelor va avea loc festivitatea de premiere.

Datorită faptului că suntem centru olimpic de rugby în 7 ne-am dorit să organizăm această competiție. Este o mare responsabilitate pentru că trebuie să asigurăm terenul, medicii, jandarmeria și multe alte aspecte ce țin de organizare și care trebuie să fie optime. Nu este pentru prima dată când organizăm o astfel de competiție, suntem obișnuiți. O să ne achităm de sarcini așa cum trebuie, mai ales că am organizat aici și turnee internaționale. Va fi cu siguranță o competiție frumoasă pentru că toate echipele vor veni cu gânduri mari”, ne-a declarat Ioan Harnagea, președinte al CSS Bârlad.

CSS Bârlad a avut un parcurs perfect în zona Moldova, cu opt victorii din tot atâtea posibile. Bârlădenii au marcat nu mai puțin de 259 de puncte, în timp ce adversarii le-au marcat acestora doar 22. Cifrele bârlădenilor sunt cele mai bune din cele 3 zone în care se dispută prima fază a Turneului Final de Rugby U17, atât pe plan ofensiv cât și în apărare.

CSS Bârlad intră duminică în focurile calificării pentru aur la U18

CSS Bârlad joacă duminică primul meci din faza grupelor la Turneul Final al Diviziei Naționale de Juniori U18, împotriva celor de la CT Dinicu Golescu. Jocurile se vor disputa pe terenul Olimpia, în București.

Echipele care vor participa sunt CSS Bârlad, CSM Baia Mare, CS Tomitanii Constanța, CT Dinicu Golescu, CSM Olimpia și CS Politehnica Iași. La faza finală a competiției s-au calificat opt echipe, însă LPS Suceava și CSS Gura Humorului s-au retras, fiind astfel reconfigurat sistemul de desfășurare. S-au făcut două grupe de câte trei echipe. În Grupa 1 au fost repartizate deocamdată echipele CT Dinicu Golescu (locul 1 în zona Muntenia) și C.S Politehnica Unirea Iași (locul 2 în zona Moldova). CSS Bârlad (locul 1 în zona Moldova) va înfrunta în grupa B pe CT Dinicu Golescu (locul 2 în zona Muntenia). Grupele se vor completa în urma tragerii la sorți cu CS Tomitanii Constanța (locul 3 în zona Muntenia) și CSM Baia Mare (locul 1 în zona Transilvania). De asemenea se va trage la sorți grupa care va juca dimineața, între 9:30 – 10:45 și cea care va juca seara, între 18:00 – 19:15. Ședința tehnică va avea loc sâmbătă, de la ora 20:00, la sediul Federației Române de Rugby. Meciurile din faza grupelor se vor disputa pe 18, 20 și 22 iunie, iar meciurile de clasament, printre cre și cel care va desemna campioana, pe 24 iunie.

Ne ducem cu gânduri mărețe, vrem să luăm medalii la fel de strălucitoare cum au luat-o colegii noștri de la U16. Cei mai mici ne-au obligat și trebuie să fim la rândul nostru campioni. Am avut rezultate frumoase până acum în competițiile naționale cu toate echipele de rugby. Acest lucru a fost posibil deoarece grupul nostru de profesori de la această secție este unul deosebit. Noi nu avem program de opt ore, ci de 24 din 24 și când muncești este normal să apară și aceste roade”, a mai declarat pentru Est News Ioan Harnagea.

CSS Bârlad U18 a fost un coșmar pentru echipele adverse din zona Moldova, cărora le-a marcat 537 de puncte, o medie de 67 pe meci. Bârlădenii au avut un parcurs perfect cu opt victorii din tot atâtea posibile și 39 de puncte obținute. Împotriva bârlădenilor celelalte echipe au reușit împreună doar 51 de puncte. CT Dinicu Golescu, adversarul de duminică al bârlădenilor, excelează și ea în apărare, cu doar 54 de puncte marcate împotriva ei în 10 meciuri. Ofensiva echipei din zona Muntenia nu este însa de speriat, cu doar 338 de puncte reușite, o medie de 33 pe meci.

Rugbyștii bârlădeni au cucerit bronzul la Rugby Europe U18 Trophy

Cinci rugbyști U18 de la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad au luat bronzul la Rugby Europe Under 18 Trophy, după ce România a învins în finala mică Germania, scor 18 – 14. Bârlădeanul Sebastian Munteanu (centru) a avut o contribuție importantă la succesul obținut de România, după ce a reușit două eseuri. Acesta a confirmat evoluția deosebită din semifinală cu Rusia, când a marcat un eseu. Ceilalți rugbyștii de la CSS Bârlad care au terminat competiția pe podium sunt Răzvan Gabriel Belehuz (linia a III-a), Marius Costea (mijlocaș la deschidere), Cosmin Dănut Botezatu și Vlad Leica (fundași). George PROCA)

About Tehno Redactor