Home » Invatamant » Peste 100 de elevi din Fâstâci, învățați cum să nu cadă victime abuzurilor

Peste 100 de elevi din Fâstâci, învățați cum să nu cadă victime abuzurilor

Peste 100 de elevi de la Școala Gimnazială Fâstâci au fost învățați de ofițerii de prevenire de la Poliția Județeană Vaslui cum să nu cadă victime abuzurilor de orice natură, de la cele intrafamiliale până la cele de pe internet. Acțiunea vine ca o lecție înainte de vacanța mare de vară, atunci când copiii au mai mult timp la dispoziție pentru a sta cu familia și pentru a accesa unele platforme de socializare.

Poliția Județeană Vaslui a desfășurat o nouă acțiune de prevenire a criminalității juvenile în unitățile de învățământ din județ. Ultima școala avută în vedere de către polițiștii vasluieni chiar înainte de vacanță a fost Gimnaziul Fâstâci, acolo unde peste o sută de elevi au fost instruiți cum să nu cadă victime abuzurilor de orice natură, de la cele intrafamiliale până la cele de pe internet. Pe timpul celor două ore de activitate, copiii prezenți, cu vârste cuprinse între șapte și 15 ani, au vizionat o serie de filmulețe explicite cu caracter preventiv-educativ astfel încât aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni.

Acțiunea de astăzi se înscrie în campania de instruire a elevilor înainte de vacanța de vară. Însă, activitățile vor continua și pe perioada lunilor iulie și august, în tabere școlare și alte manifestări cultural-sportive. Ca și la alte acțiuni similare, elevii sunt foarte receptivi la acest gen de activități extrașcolare, dovadă fiind dezbaterea interactivă”, ne-a declarat comisar șef de poliție Ioan Macovei, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității a Poliției Județene Vaslui.

Activitatea de la Școala Fâstâci a fost coordonată de către primarul comunei Cozmești, Hristache Sima, care le-a transmis elevilor să țină cont de recomandările polițiștilor pentru a nu cădea victime unor infracțiuni. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor