Home » Social » Prefectul Eduard Popica: ”Eminescu poate fi considerat un adevărat unificator al acestei nații”

Prefectul Eduard Popica: ”Eminescu poate fi considerat un adevărat unificator al acestei nații”

Instituția Prefectului Vaslui salută toate instituțiile și oamenii de cultură din județ care astăzi desfășoară activități de omagiere a poetului național, Mihai Eminescu.

”Eminescu poate fi considerat un adevărat unificator al acestei nații, fiind cel care ne-a ajutat să ne construim identitatea și să ținem capul sus în lume. Astăzi îi mulțumim și îl sărbătorim ca pe un adevărat român. Fără Luceafărul poeziei românești, am fi mai săraci. Să-l cinstim în orice împrejurare, iar creația sa literară să rămână una de căpătâi pentru oricare dintre noi”, a declarat prefectul Eduard – Andrei Popica.

În acest an se împlinesc 128 de ani de când Mihai Eminescu a trecut în lumea umbrelor.  Poetul s-a născut pe 15 ianuarie 1850, în satul Ipotești, județul Botoșani. A debutat, în 1866, cu poezia “La mormântul lui Aron Pumnul”, dedicată profesorului său de limba română. Trei ani mai târziu, Eminescu a plecat la Viena, unde a studiat filozofia și dreptul. În 1877 s-a mutat la București și a devenit redactor al ziarului “Timpul“. Poetul se îmbolnăvește grav în 1883 și moare, după o lungă suferință,  pe 15 iunie 1889.

About Tehno Redactor