Home » Administratie » Talmeș-balmeș a la Bârlad – Locuitorii cartierelor noi din Bârlad nu-și cunosc adresele exacte

Talmeș-balmeș a la Bârlad – Locuitorii cartierelor noi din Bârlad nu-și cunosc adresele exacte

de Mihaela NICULESCU

Incredibil și totuși adevărat. Mulți bârlădeni locuiesc la adrese inexacte și, deși unii știu, nu fac nimic, din comoditate.

Bârlădenii care și-au construit case pe loturile primite de la Primărie sau cumpărate de alți bârlădeni care le-au vândut lor, nu știu exact care este numărul la care locuiesc. Unii dintre cei care și-au construit casele pe acele parcele nu vor să afișeze numărul pe poartă, iar alții nu le-au montat pentru că nu le au pe cele corecte. La drept vorbind, mulți nici nu știu care este adresa corectă pentru că, atunci când au cumpărat terenul, acesta figura la un anumit număr, care între timp a fost modificat.

Reprezentanții de la Biroul Cadastru din cadrul Primăriei Bârlad au explicat reporterului Est News că în momentul în care proprietarii au cumpărat parcela, acesteia îi revenea un număr, dar prin reparcelare, fiecărui lot de teren i-a fost alocat alt număr. Pentru că proprietarii caselor nu au venit la Primărie pentru a primi numărul corect, s-a ajuns ca mai multe locuințe să aibă aceeași adresă, adică aceeași stradă și același număr. Este adevărat că numărul angajaților de la cadastru este foarte mic, dar în ultimii ani nu au fost înregistrate solicitări privind acordarea numărului corect proprietarilor care au construit pe loturile reparcelate.

Din momentul în care au început să își construiască locuințele în zonele de case, proprietarii au au mers la Primărie pentru a se interesa când vor beneficia de utilități, apă, gaz, lumină, după caz, dar foarte puțini s-au interesat de adresa corectă. Este adevărat că schimbarea adresei (a numărului) înseamnă modificarea adresei pe actele de identitate și alte acte importante și implicit bani cheltuiți. Nu de puține ori, poștașii, curierii și încasatorii au întâmpinat dificultăți din cauza faptului că nu era afișat nici un număr pe poartă, iar vechile numere nu se mai potrivesc cu cele noi. Dezinteresul bârlădenilor de pe străzile Lt. Martac, Veronica Micle, I.C. Brătianu, Aleea Crâng și Armand Călinescu, față de stabilirea adresei corecte reprezintă înainte de toate lipsă de simț civic și de respect pentru sine și cei din jur.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: