Home » Justitie » Sâmbătă și duminică, zile pline de evenimente pentru pompierii vasluieni

Sâmbătă și duminică, zile pline de evenimente pentru pompierii vasluieni

Sâmbătă și duminică au fost zile încărcate pentru pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU). Ei au desfășurat nu mai puțin de 56 misiuni.

Echipajele SMURD au efectuat 39 de misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a două incendii și au mai desfășurat 15 misiuni de recunoaștere în teren, de instruire și educație preventivă a populației în domeniul situațiilor de urgență. De asemenea au mai efectuat o misiune pentru asigurare măsuri PSI la un accident rutier și două intervenții pentru stingerea incendiilor.
Un echipaj de pompieri de la Detașamentul Bârlad a intervenit sâmbătă dimineață cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în municipiul Bârlad. La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul unei încăperi, cu posibilitate de propagare la întregul apartament. Pompierii au reușit să lichideze incendiul, flăcările distrugând o canapea și 40 metri pătrați de tencuială. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric, generat de suprasolicitarea instalației electrice la o priză.
Duminică, un echipaj de pompieri de la Secția Huși a intervenit cu o autospecială de apă și spumă, cu modul de descarcerare pentru asigurarea zonei, la accidentul rutier din municipiul Huși. Din cauza oboselii șoferul, a adormit la volan, a părăsit partea carosabilă, a lovit un stâlp de electricitate pe care l-a doborât la pământ. În autoturism se aflau patru persoane, două femei și doi bărbați. Un pasager în vârstă de 32 ani a suferit traumatisme și a fost transportat la Spitalul Municipal ”Dimitrie Castroiani”. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: