Home » Administratie » Drumul pe care peste 60 de persoane au protestat la începutul acestei săptămâni din cauza gropilor din carosabil va fi reabilitat

Drumul pe care peste 60 de persoane au protestat la începutul acestei săptămâni din cauza gropilor din carosabil va fi reabilitat

Conducerea Consiliul Județean a anunțat că, miercuri, va începe reabilitarea drumului DJ 244D municipiul Huși – Averești pe care peste 60 de persoane, încadrate de polițiști și jandarmi, au protestat, la începutul acestei săptămâni, din cauza gropilor din carosabil. Lucrările vor consta în ”plombări și întreținere covor asfaltic”, pe o lungime de șapte kilometri.

Drumul județean pe care, luni, au protestat, timp de trei ore, peste 60 de localnici din cele șapte sate ale comunei Bunești-Averești din cauza carosabilului degradat, va fi reabilitat de către Consiliul Județean (CJ), pe sectorul municipiul Huși – localitatea Averești. Lucrările vor consta, potrivit oficialilor CJ Vaslui, ”în plombări și covoare de întreținere”, fără a fi executate asfaltări compacte pe lungimi mai mari câteva zeci de metri.

Domnul președinte al Consiliului Județean le-a explicat localnicilor că situația acelui drum va fi rezolvată, în sensul refacerii structurii prin lucrări de reabilitare și întrețineri. Oricum, acest drum era prins în programul nostru pe 2017 și lucrările ar fi început și fără aceste proteste. Pe viitor, vom căuta soluții de reabilitare a infrastructurii de la zero pe sectorul Huși – Averești”, ne-a declarat vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Reabilitarea celor șapte kilometri de drum județean va dura aproximativ două săptămâni, așa după cum au anunțat oficialii CJ Vaslui.

Peste 60 de localnici, din cele șapte sate componente ale comunei Bunești-Averești, au protestat, luni, timp de trei ore, pe drumul județean care le tranzitează comuna, nemulțumiți de faptul că autoritățile nu intervin pentru repararea carosabilului. Manifestația s-a desfășurat la șapte kilometri de municipiul Huși spre Averești, în același punct unde, în urma ninsorilor abundente din aprilie anul acesta, drumul a fost înzăpezit aproape două zile.

Pentru a preveni incidentele sau eventualele blocaje ale traficului, zeci de jandarmi și polițiști au intervenit în zonă pentru a supraveghea protestul la care au raliat și șoferi aflați în tranzit pe respectivul drum județean. În consecință, pe perioada manifestației, circulația s-a desfășurat pe un singur sens pe sectorul unde s-au adunat localnicii din Bunești-Averești. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor