Home » Invatamant » Elevi bârlădeni cu care se mândresc dascălii lor

Elevi bârlădeni cu care se mândresc dascălii lor

de Mihaela NICULESCU

Anul acesta a fost foarte bun pentru Școala Gimnazială „Iorgu Radu” din Bârlad. Dacă anul trecut un singur elev de clasa a VIII-a a reușit să fie șef de promoție cu nota 10, anul acesta școala se mândrește cu trei șefi de promoție. Claudia Tiron, Miriam Miron și Andreea Șolcă sunt cele trei eleve care au reușit să obțină 10 pe linie în toți anii de gimnaziu. Ele sunt absolvente ale clasei a VIII-a B, care a avut-o ca diriginte pe Nicoleta Gîndu.

Anda Toma

La Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici” un singur elev a reușit performanța de a absolvi gimnaziul cu nota 10. Anda Ștefania Toma, din clasa a VIII-a C, având ca diriginte pe Edith Croitoru, a demonstrat ca și-a însușit toate cunoștințele prevăzute în programa școlară și a fost răsplătită cu nota maximă la toate obiectele pe parcursul claselor V-VIII, reușind astfel să fie șefă de promoție cu nota 10. Anda a fost prezentă de-a lungul celor patru ani de gimnaziu la mai multe concursuri locale, județene și naționale unde s-a remarcat și a obținut rezultate bune, anul acesta participând chiar la Olimpiada Națională de Chimie. 

Un șef de promoție cu nota 10 are și Școala Gimnazială „Stroe Belloescu”. El se numește Teodor Bogdan Vlad, absolvent al clasei a VIII-a B, diriginte Culiță Stănescu.

Georgiana Hurmuz

Șeful de promoție al Școlii „Manolache Costache Epureanu” este Mara Bârsă, elevă a clasei a VIII-a B, diriginte Mihai Penișoară. Aceasta nu a reușit să obțină 10 pe linie, dar 9,97 este o medie foarte bună pentru cei patru ani de gimnaziu.

Chiar dacă nu au avut șefi de promoție cu nota 10, unele școli, numite „de cartier”, au șefi de promoție cu medii foarte mari, după cei patru ani de gimnaziu. Este și cazul Georgianei Rebeca Hurmuz, de la școala V.I. Popa, care a reușit să termine gimnaziul cu media 9.76.

Foarte conștiincioasă, Georgiana a prezentat de-a lungul anilor un interes deosebit pentru toate disciplinele școlare, dar a fost atrasă mai mult de limba și literatura română, limba engleză, geografie și istorie, interes concretizat în participarea la concursuri școlare, la aceste materii. Printre performanțele sale amintesc premiul III, în 2014 și mențiune în 2016 la Concursul național de creație literară «George Tutoveanu». În ceea ce privește viitoarea ei carieră, ea își dorește să urmeze profilul Știinte naturale la Colegiul «Gheorghe Roșca Codreanu«.”, ne-a declarat Andreia Elena Briciu, diriginta șefei de promoție.

Și la Școala „Vasile Pârvan” șefii de promoție au obținut medii destul de bune, trei elevi reușind să termine gimnaziul cu aceeași notă, 9.57. Aceștia sunt: Teodora Stan și Nela Avram, clasa a VIII-a, diriginte Maria Ștefănică, și Stefan Boacă, din clasa VIII-a B, diriginte Gelu Căuia. Asta demonstrează că în orice unitate școlară, dacă profesorii își fac datoria iar elevii își dau silința, se pot obține rezultate excelente la învățătură, indiferent unde ar fi situată școala.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: