Home » Justitie » Hoț din comuna Fălciu, cu experiență în domeniu la doar 17 ani, prins de polițiști

Hoț din comuna Fălciu, cu experiență în domeniu la doar 17 ani, prins de polițiști

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni au probat activitatea infracțională a unui tânăr de 17 ani, din comuna Fălciu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de furt. Va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea de arestare preventivă.

Băiatul nu e la prima astfel de faptă, el fiind cercetat de polițiști pentru comiterea altor șapte infracțiuni de furt, comise în perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017. Ultima sa „ispravă” a avut loc sâmbătă dimineață, când a intrat ilegal într-un magazin din comuna Fălciu. A sustras bani, țigări, băuturi alcoolice și nonalcoolice, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 245 de lei. Magazinul era prevăzut însă cu camere de supraveghere video, fapt care a ajutat polițiștii la identificarea tânărului. O parte din prejudiciu a fost recuperat de polițiști și restituit părții vătămate.

Recomandări pentru proprietarii de magazine

Pentru asigurarea unei protecții optime a magazinului dumneavoastră polițiștii vă recomandă să instalați un sistem de alarmă contra efracției și să vă asigurați că acesta este pus în funcțiune. Dacă firma deține spații de depozitare exterioare este necesar un sistem de protecție perimetrală. Montați un sistem de supraveghere și înregistrare video, instalați un sistem de restricționare și control al accesului și conectați sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare.

Montați uși și ferestre care să dispună de sisteme de închidere de înaltă siguranță. Dacă optați pentru grilaje și uși metalice, acestea trebuie confecționate din materiale rezistente la acțiuni mecanice și termice. Asigurați suplimentar camerele pentru depozitarea valorilor și optati pentru un sistem de iluminare cu senzori de perimetru care se activează de câte ori se apropie cineva de magazin este util pentru detectarea mai ușor a persoanelor rău intenționate.

Nu lăsați pe timpul nopții, în magazine sau sedii de firmă, sume mari de bani, nu amplasați casele de bani destinate depozitării monetare în camera unde se lucrează cu publicul și nu lăsați ferestrele deschise/întredeschise când părăsiți sediul societății.

Instruiți-vă personalul să adopte o politică de securitate a firmei și să știe cum să reacționeze în situații de acest gen. Dacă ați constatat că s-a comis un furt sesizați imediat Poliția, fără a distruge posibilele urme lăsate de infractori! (G.P)

About Tehno Redactor