Home » Sport » Piloții bârlădeni, locul III pe echipe la "Memorialul Codruț Morar și Jeni Ferenc"

Piloții bârlădeni, locul III pe echipe la "Memorialul Codruț Morar și Jeni Ferenc"

Echipajul Cercului de Karting de la Clubul Copiilor „ Spiru Haret” Bârlad a cucerit weekend-ul trecut locul III la „Memorialul Codruț Morar și Jeni Ferenc”, competiție organizată de Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe. Evenimentul a avut loc pe circuitul “Speed Park” din Bacău, în cadrul etapei a II-a din Campionatul Național de Karting Școlar.

Alexandru Stratica a reușit a avut un start excelent la clasa Bambini 50cc și a făcut o cursă foarte bună. A condus până în ultimul tur, când a fost împins din spate în afara pistei, ceea ce a permis ca trei urmăritori să-l depășească. A revenit rapid dar nu i-a mai putut ajunge, astfel că a terminat pe locul patru. La aceeași categorie au mai participat bârlădenii Sergiu Gînju și Răzvan Iftenie, care s-au clasat pe șase și șapte.

Mihnea Oprea a făcut o cursă foarte curajoasă la clasa Pufo 60cc, veteran fiind. A riscat însă într-un viraj și s-a întors, pierzând un loc. A terminat cursa pe cinci.

Denis Costache, debutant la aceeași categorie, a terminat pe locul nouă. Acesta a condus un kart proaspăt achiziționat și a avut o serie de probleme tehnice.

Bogdan Petru Burlibașa a concurat la clasa Mini 60cc, unde s-a clasat pe locul patru. Debutant și el la o nouă categorie de vârstă, a avut de înfruntat piloți foarte buni, care au profitat de experiența superioară.

Maria Geanina Burlibașa a fost performera etapei din echipa bârlădenilor, reușind să termine cursa de la clasa Kadet 80cc pe locul trei. Rareș Balan trebuia și el să concureze la această categorie, dar a absentat din motive se sănătate.

Cosmin Darescu, pilot de categoria KF3, a concurat la categoria Open, unde a terminat pe șapte. A fost nevoit să folosească alt motor deoarece motorul de KF3 a suferit săptămâna trecută o defecțiune majoră, care nu a putut fi remediată în timp util.

“Pe parcursul celor două zile de concurs a plouat continuu, iar pista a fost îmbibată cu apă. Acest fenomen a pus probleme serioase chiar și celor mai experimentați copii. Piloții noștri au trebuit să utilizeze de toate cunoștințele tehnice și tactice în conducerea kartului. Este pentru a doua oară în acest sezon când terminăm pe podium în clasamentul pe echipe. Am obținut rezultate bune în condițiile date și am încredere că putem reuși clasări și pe primele două poziții în etapele următoare. Mulțumim părinților și tuturor celor care fac eforturi pentru ca acești copii minunați să poată participa la competiții!”, a declarat pentru Est News Marius Gîmbuță, directorul Clubului Copiilor „Spiru Haret” Bârlad. (George PROCA)

About Tehno Redactor