Home » Sport » Atleții vasluieni au cucerit șapte medalii la Campionatul Național de atletism pentru copii 1,2 și 3

Atleții vasluieni au cucerit șapte medalii la Campionatul Național de atletism pentru copii 1,2 și 3

Atleții vasluieni de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui și Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad au avut noi evoluții convingătoare la Campionatul Național de atletism pentru copii 1,2 și 3. Au cucerit nu mai puțin de șapte medalii: una de aur, două de argint și patru de bronz. Competiția a avut loc zilele trecute la București, pe stadionul “Iolanda Balaș Soter”.

Atletele de la LPS Vaslui au obținut cinci medalii. Cel mai bun rezultat a fost obținut de Andrei Ștefania, pregătită de Elena Bogos și Viorica Pintilie, care a luat aurul la Copile 2, în proba de 800 metri. Și celelalte sportive pregătite de cele două profesoare de la LPS Vaslui au obținut performanțe notabile. Alina Moșuleț, aflată în primul an la categoria Copile 2, a reușit să cucerească medalia de bronz. Sabina Berescu a fost aproape de a prinde podiumul la aceeași categorie de vârstă, terminând pe patru.

Cristina Balaur a reușit să cucerească argintul de două ori, la Copile 1. A reușit aceste performanțe în urma unor evoluții convingătoare la probele de 300 și 1.500 de metri. Maria Blănaru a luat bronzul la proba de 1.500 metri, probă la care a mai concurat Elena Ciulei, care a terminat pe cinci.
Antonia Renata Dragomir, pregătită la LPS Vaslui de profesoara Doina Crețu, a câștigat medalia de bronz la proba de 500 de metri, în cadrul Campionatului Național de Atletism pentru Copii, categoriile 1, 2 și 3. Aceasta a concurat la categoria Copile 2, unde a fost întrecută doar de două fete cu un an mai mari decât ea. La această categorie de vârstă participă fete născute în anii 2006 și 2007, iar vasluianca a făcut anul acesta trecerea la altă categorie de vârstă. Talentul Antoniei s-a văzut însă chiar și în aceste condiții, pentru că ea a fost cea mai mică participantă la această categorie și totuși a prins un loc pe podium. Ea nu este însă la prima „ispravă” de acest gen și a obținut și cea mai prețuită medalie, de mai multe ori. Aventura ei în atletism a început anul trecut, atunci când a uimit cu două medalii de aur la Copile 3, la 300 de metri și 200 metri (în sală). A mai obținut bronzul la proba de 1000 de metri, în cadrul Campionatului Național de Cros. Anul acesta a mai reușit o dată să își surclaseze adversarele la proba de 500 de metri, la Etapa de Zonă a Campionatului Național Copii I, II, III, disputată luna trecută.

Sunt încântată de Antonia, care a reușit să obțină un rezultat deosebit. În acest an nu am avut neapărat vreun obiectiv referitor la medalii pentru că erau fetițe care făceau de mai mult timp acest sport. Un an de pregătire în plus contează enorm în atletism. Știam însă că există această posibilitate după antrenamentele făcute și cum a alergat la Iași. A concurat frumos și a reușit și să obțină un record personal, a fost cel mai bun timp al ei. Acest copil promite și sunt convinsă că va mai avea realizări în anii următori. Dacă până acum alerga la 200 și 300 de metri am hotărât să alerge la 500 de metri pentru că o va ajuta pe viitor. În curând accentul se va pune pe probele de 400 și 800 de metri și am considerat că proba aceasta intermediară îi va prinde foarte bine. Am mai participat la Copile 1 cu Paula Atănăsoaei și Alina Ciobanu, la proba de 800 de metri. Le-am adus acum două săptămâni de la Delești și sunt foarte mulțumită de evoluțiile lor. Au psihicul necesar pentru a termina cursa și dau tot ce au mai bun. La anul am încredere că putem obține medalii și cu ele pentru că au potențial.”, a declarat pentru Est News Doina Crețu, profesoară de atletism la Liceul cu Program Sportiv Vaslui.

Dragoș Ionuț Năstasă, pregătit la Clubul Sportiv Școlar Bârlad de profesorul Vlad Sîrbu, a luat bronzul la proba de 500 de metri, la Copii 2. Alți doi atleți de la CSS Bârlad au reușit să se claseze în primele zece locuri. Francesca Miron, pregătită de Sîrbu, a terminat pe locul opt la proba de 500 de metri, la Copii 2. Ionuț Gălățeanu, pregătit la CSS Bârlad de profesorul Lucian Bolgar, a terminat pe locul nouă proba de 1.500 de metri, la copii 1.

Următoarea competiție la care vor participa atleții vasluieni este etapa finală a Campionatului Național pentru Juniori 2, care va avea loc sâmbătă și duminică pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: