Home » Sport » Noi medalii pentru atleții de la Clubul Sportiv Viitorul Vaslui

Noi medalii pentru atleții de la Clubul Sportiv Viitorul Vaslui

Clubul Sportiv „Viitorul” Vaslui își continuă tradiția de a ocupa locuri pe podium la probele de aruncare a ciocanului și discului. Alina Dumitrașcu a reușit să cucerească zilele trecute bronzul, în cadrul finalei Campionatului Național de Juniori 2.

Laurențiu Maxim

Alina Dumitrascu

Vasluianca a avut al treilea cel mai bun rezultat în proba de aruncare a discului, după ce a reușit să arunce 35,86 metri. Radu Ștefan Macarie a fost și el aproape de aceeași performanță, după ce a reușit o aruncare de 54,96 metri. Evoluția acestuia a fost suficientă doar pentru locul cinci, în timp ce ocupantul locului trei a reușit o aruncare de 55,84 metri. Pe locurile șase și șapte, la aceeași probă, s-au clasat alți sportivi de la Clubul Sportiv „Viitorul” Vaslui. Cosmin Cristian Borja a reușit o aruncare de 54, 24 metri, iar Silviu Vlăduț Ciolac a aruncat ciocanul 52,93 metri.

Alina a mai reușit să obțină aceeași medalie și în 2015 și 2016. Mă bucur pentru acest rezultat, dar aș fi fost de-a dreptul încântat dacă lua bronzul cu o aruncare de 43 – 44 de metri. Astfel își făcea baremul pentru Campionatul European”, a declarat pentru Est News Laurențiu Maxim, antrenorul vasluiencei.

Argint și bronz la Campionatul Național pentru copii 1,2 ,3

Două alte rezultate deosebite au fost obținute de atleții de la Clubul Sportiv „Viitorul” Vaslui la proba de aruncare a ciocanului. Este vorba de medaliile de argint și bronz cucerite în cadrul Campionatului Național pentru copii 1,2 ,3, disputat pe 18 și 19 iunie la București. Iulian Narcis Micu, pregătit de profesorul Laurențiu Maxim, a luat argintul după o aruncare de 43, 47 metri. Ștefan Gabriel Cojocaru, pregătit de profesorul Ciprian Popa, a luat bronzul. Acesta a aruncat ciocanul 42,95 metri. Pe locul patru a urmat un alt vasluian, Tudor Grosu Stecheanu, care a reușit o aruncare de 34,05 metri.

Le spun celor pe care îi pregătesc mereu că în orice domeniu trebuie efort, altfel nu poți performa. Sunt norocos să antrenez niște copii cărora le place acest sport, sunt pasionați. Ei pot fi viitorul de mâine dar trebuie atrași spre sport, stimulați constant”, ne-a mai declarat Laurențiu Maxim.

Așteptăm aurul european de la Andrei Mihăiță Micu

Profesorul Laurențiu Maxim a reușit prima dată să ofere atletismului românesc un campion național în anul 1987. An de an de atunci acesta a oferit sportivi loturilor naționale. Cele mai bune rezultate obținute anul trecut la Clubului Sportiv „Viitorul” Vaslui au fost cele ale elevului acestuia Andrei Mihăiță Micu. Vasluianul a reușit să facă baremul necesar pentru a participa la Campionatul European pentru Juniori I, după prestații fantastice la proba de aruncare a ciocanului. Andrei Mihăiță Micu a devenit în 2016 campion național la Juniori I și Junori II și campion balcanic la Juniori II. Reprezentând România la Campionatul European Micu a mai reușit un onorant loc cinci la aruncatul ciocanului. A mai reușit anul trecut o clasare pe locul 15 la Campionatul Mondial. Campionatul European pentru Juniori I va avea loc la Grosseto, în Italia, în perioada 20 -23 iulie.

Îmi doresc foarte mult să obțină un rezultat mare pentru că merită acest lucru. Îl pregătesc de când era din clasa a patra și acum a trecut într-a 12-a, știe ce înseamnă să fii sportiv”, a declarat pentru Est News antrenorul lui Micu. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: