Home » Sport » LPS Vaslui, a treia cea mai bună echipă la Cupa Locomotiva, disputată pe stadionul Giulești

LPS Vaslui, a treia cea mai bună echipă la Cupa Locomotiva, disputată pe stadionul Giulești

Micii fotbaliști vasluieni născuți în 2009 au avut o evoluție solidă zilele trecute, când a urcat pe podium la Cupa Locomotiva. Vasluienii pregătiți de directorul Ionuț Chiochiu au ocupat locul trei la competiția destinată categoriei lor de vârstă, după ce au reușit două victorii și au pierdut alte trei partide.

Festivalul fotbalistic a avut loc pe stadionul ”Valentin Stănescu – Giulești” deoarece organizatorul competiției, Academia de fotbal Locomotiva 1950 București, este partener oficial al Rapid București. Nu mai puțin de 350 de copii de la cluburi puternice din capitală și nu numai au participat la competiție, în intervalul 21 – 25 iunie, la mai multe categorii de vârstă. Pentru a marca faptul că este o competiție de prestigiu înaintea startului competiției Andra Voiculescu a intonat imnul național al României.

La grupa 2009 au participat șase echipe, iar vasluienii au disputat câte un meci pe zi. LPS Vaslui a reușit să învingă ACS Corbeanca și Regal Sport București, scor 4 – 1 în ambele partide. A pierdut apoi cu 1 – 3 partida cu Locomotiva București. Au fost învinși la mare luptă în meciurile disputate cu Prosport București și Petrolul Ploiești. LPS Vaslui a fost învinsă în ambele dăți cu 3 – 4, după meciuri spectaculoase. În meciul cu ploieștenii vasluienii au condus ostilitățile până aproape de finalul partidei, când aveau 3 – 1. Prosport București a cucerit trofeul la această categorie de vârstă după ce a învins în toate partidele. Locomotiva București a ocupat locul doi datorită faptului că a pierdut doar o partidă.

 

„Se putea mai mult, dar felicit copiii pentru joc pentru că am luptat de la egal cu echipele întâlnite. Sper ca aceste clasări repetate pe podium să le dea încredere și să devină din ce în ce mai constanți”, a declarat pentru Est News Ionuț Chiochiu, antrenorul grupei 2009 și directorul LPS Vaslui.

Ultima zi de competiție pentru LPS Vaslui a coincis cu data în care Rapid a sărbătorit, oficial, 94 de ani de la înființare. Cupele și trofeele turneului au fost aduse la stadion într-un mod unic , în premieră în România , cu limuzina . Vasluienii și-au primit medaliile de la oficiali ai FRF și legende ale fotbalului românesc. La sfârșitul turneului au avut ocazia de a viziona jocurile de old boys dintre Craiova Maxima , Rapid București , Petrolul Ploiești și Progresul București. Evenimentul a fost filmat si transmis live prin patru camere și două drone, fiind mediatizat de Digi Sport și Rock FM. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: