Home » Invatamant » Chiul semnificativ la cea de-a doua probă a bacalaureatului, după ce 5% dintre absolvenții de liceu înscriși au absentat

Chiul semnificativ la cea de-a doua probă a bacalaureatului, după ce 5% dintre absolvenții de liceu înscriși au absentat

Nu mai puțin de 5% dintre elevii înscriși la cea de-a doua probă a bacalaureatului la noi în județ au chiulit la examen. În schimb, oficialii Inspectoratului Școlar Vaslui susțin că nu au existat incidente, cum ar fi, așa cum s-a întâmplat la proba la limba română, sunatul unor telefoane în timpul examenului.

Cei peste 2.400 de candidați din județ prezenți la cea de-a doua probă a bacalaureatului, cea obligatorie a profilului, nu au creat probleme comisiilor de supraveghere din județ. Drept dovadă este faptul că, pe parcursul celor trei ore de examen, nu a fost înregistrat nici un fel de incident care să conducă la eliminarea unor candidați, așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, luni, atunci când doi absolvenți de clasa a XII-a au fost eliminați pe motiv că le-au sunat telefoanele în timpul susținerii lucrării.

În schimb, au existat nu mai puțin de 121 de elevi absenți. Raportat la totalul celor 2.540 de candidați înscriși la concurs, rezultă că numărul chiulangiilor se apropie de procentul de 5%.

Cea de-a treia și ultima probă a examenului de bacalaureat din acest an, cea la alegere a profilului și specializării, va avea loc vineri, 30 iunie. Afișarea primelor rezultate se va face pe 5 iulie, iar publicarea notelor finale va avea loc pe 10 iulie, în urma rezolvării contestațiilor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: