Home » Sport » CSS Bârlad U16 participă pentru a treia oară la prestigiosul turneu internațional de rugby în 7 de la Heidelberg

CSS Bârlad U16 participă pentru a treia oară la prestigiosul turneu internațional de rugby în 7 de la Heidelberg

Rugbyștii U16 de la CSS Bârlad, campioni naționali, participă de mâine la un puternic turneu internațional de rugby în 7. Bârlădenii vor concura pentru un loc pe podium dintre 18 echipe din Germania, Franța, Belgia, Anglia, Olanda, Cehia, Israel, Portugalia și bineînțeles, România.
CSS Bârlad U16 a mai participat la competiția de la Heidelberg de două ori. La prima participare, în 2012, s-au clasat pe locul patru din opt echipe. Anul trecut, când au concurat 16 echipe, bârlădenii au terminat pe șapte. CSS Bârlad U16 se află acum în cantonament la Izvorani, împreună cu profesorul Dan Tufaru, urmând ca mâine dimineață să plece în Germania.

„În primul rând ne deplasăm pentru experiența copiilor. Este prima lor participare la un turneu internațional și nu putem avea așteptări extraordinare. Dar mai târziu o parte dintre ei vor ajunge la echipa națională și vrem să fie obișnuiți cu ce li se va cere acolo. Vrem ca ei să se familiarizeze cu ce înseamnă cultura sportivă la adversari de alte nationalități. Sperăm să fim în prima parte a clasamentului și să ne întoarcem sănătoși acasă”, a declarat pentru Est News profesorul Dan Tufaru. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: