Home » Administratie » Primarul PSD de la Poienești, arestat la domiciliu pentru fapte de corupție, suspendat din funcție și înlocuit cu un viceprimar de la PSRo

Primarul PSD de la Poienești, arestat la domiciliu pentru fapte de corupție, suspendat din funcție și înlocuit cu un viceprimar de la PSRo

Primarul comunei Poienești, arestat la domiciliu pentru fapte de corupție, a fost suspendat din funcție de Prefectura Vaslui în urma comunicării făcută de către Curtea de Apel Iași cu privire la măsura preventivă dispusă împotriva sa. Viceprimarul comunei, Ovidiu Flocea (PSRo), a preluat conducerea primăriei.

Prefectura Vaslui a dispus eliberarea din funcție a primarului comunei Poienești, Nelu Manole Caragață, după ce acesta a fost arestat la domiciliu pentru fapte de corupție. Decizia luată de către reprezentantul guvernului în teritoriu vine ca urmare a comunicării făcută de către Curtea de Apel Iași, conform căreia edilul Caragață va rămâne în arest la domiciliu cel puțin până la mijlocul lunii viitoare.

De asemenea, prin același ordin de prefect, viceprimarul comunei Poienești, Ovidiu Flocea (PSRo), a fost desemnat să preia atribuțiile de primar interimar al comunei.

Primarul comunei Poienești, Nelu Manole Caragață, a fost arestat la domiciliu pentru luare de mită după ce, în urmă cu două luni, ar fi pretins de la patronul firmei Gemini Stalker SRL Vaslui, Marius Chariton, suma de 12.000 de lei pentru atribuirea directă a unui contract de furnizarea de mobilier necesar dotării unei grădinițe din comună. Valoarea contractului era de 45.000 de lei, iar mita ar fi urmat să fie dată edilului de către omul de afaceri în momentul livrării mărfii.
La rândul său, omul de afaceri Marius Chariton a fost arestat pentru 30 de zile printre altele și pentru dare de mită în aceeași cauză. De asemenea, patronul firmei vasluiene de mobilă Gemini Stalker SRL este acuzat de procurorii Direcției de Investigare de Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) de constituire de grup infracțional organizat și evaziune fiscală. Pe timpul cercetărilor, anchetatorii au stabilit că Marius Chariton a făcut compensări ilegale de TVA în perioada 2014 – 2017, pe exporturi fictive de mobilier în Republica Moldova. Prejudiciul estimat de către procurori se ridică la aproximativ 60.000 de lei.
Reținerea inițială a primarului Nelu Manole Caragață s-a făcut în urma a 23 de percheziții desfășurate de procurorii DIICOT la sediile firmelor vizate în dosar, la locuințele unor persoane precum și la mai multe instituții ale statului, respectiv Primăria Poienești, Centrul Medico-Social Codăiești și Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui. În final, 20 de persoane au fost audiate ore întregi de către procurorii DIICOT, trei persoane fiind reținute la final. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: