Home » Sport » Rugbyștii U10 de la CSS Bârlad au pierdut lupta pentru podium, în prima etapă a Circuitului National de MiniRugby

Rugbyștii U10 de la CSS Bârlad au pierdut lupta pentru podium, în prima etapă a Circuitului National de MiniRugby

CSS Bârlad U10 a ocupat la sfârșitul săptămânii trecute locul patru la prima etapă a Circuitului National de MiniRugby 2017, la Constanța. Bârlădenii au fost învinși cu 15 – 10 în meciul de clasament cu CS Warriors Timișoara. Competiția disputată pe terenul Constructorul Cleopatra a adus la start peste 300 de copii de la 25 de echipe din țară, de la grupele U8, U10 și U12.

La categoria de vârstă U10 au participat opt echipe, care au fost împărțite în două grupe. Bârlădenii au fost plasați în grupa B, în cadrul căreia au reușit două victorii și au fost învinși o dată. CSS Bârlad a câștigat cu 25 – 5 în fața celor de la CSM Câmpia Turzii și cu 20 – 15 împotriva formației Rugby Săcele. Șoimii București s-a dovedit o nouă prea tare și CSS Bârlad a pierdut cu 0 – 15. Câștigătorea competiției a fost CSO Pantelimon, care a învins Șoimii București cu 5 – 0. CSM Suceava s-a clasat pe patru, urmată de CSM Câmpia Turzii. Locul șase a fost ocupat de CS Warriors Timișoara, pe șapte s-a clasat CS Rugby Săcele, iar pe opt a terminat CSO Ovidiu Constanța.

CSS Bârlad a participat și la competiția destinată rugbyștilor U12, unde a ocupat locul șapte. Bârlădenii au disputat grupa B și au reușit în prima fază a competiției două victorii, pierzând alte două partide. CSS Bârlad a surclasat Amicii Suceava cu 20 – 0 și CSO Pantelimon cu 10 – 5. În meciul de clasament pentru locurile 7 și 8 a surclasat RC. Antonio Jr. cu 15 – 5. Competiția a fost câștigată de ACS Șoimii București, urmată de AS Victoria Cumpăna și CSS Warriors Timișoara. Au urmat în clasament pe patru și cinci RC Arieșul Mihai Viteazu și CSO Pantelimon. Locul nouă a fost ocupat de CSS Gura Humorului, iar pe 10 a terminat ACS Amicii Suceava.

Bârlădenii nu au participat la U8, acolo unde trofeul a fost “confiscat” de ACS Șoimii București. Podiumul a fost completat de CS Șoimii Câmpia Turzii și CSM Suceava. Pe patru și cinci s-au clasat CS Warriors Timișoara și CSO Ovidiu Constanța.

CSS Bârlad dispută Turneul Final U14

Rugbyștii bârlădeni U14 (născuți în 2003 și 2004) dispută în acest sfârșit de săptămână la Turneul Final, care se va desfășura la Băicoi, pe terenul de rugby al echipei Aurora Băicoi. Vor participa 12 echipe: CSO Pantelimon, CSA – CSS Steaua, CS Aurora Băicoi, Rugby Team Constanța, CSS Triumf Șoimii București, CS Dinamo – CSS 6, CSC Mihail Kogălniceanu, RC Grivița, CSS Gura Humorului, CSS Bârlad, CSS Unirea Iași și ACS Florin Popovici Baia.

Astăzi are loc ședința tehnică, în cadrul căreia bârlădenii își vor afla adversarii din prima fază a competiției. Mâine vor avea loc meciurile din grupe. Sâmbătă competiția va programa semifinalele și finalele. Festivitatea de premiere, la care sperăm ca bârlădenii să fie protagoniști, va avea loc de la ora 14:00.

Ne așteptăm la un loc fruntaș, copii își doresc foarte mult să urce pe podium. Au văzut rezultatele colegilor și asta i-a motivat. Sperăm să putem disputa meciurile pe o vreme prielnică și să nu avem probleme medicale. Copiii sunt pregătiți din toate punctele de vedere, se antrenează corespunzător și nu sunt cu nimic inferiori adversarilor lor”, a declarat pentru Est News Ionuț Isac, antrenorul echipei bârlădene. (George PROCA)

About Tehno Redactor