Home » Sport » Racova Pușcași, încrezătoare că va disputa finala Ligii a V-a

Racova Pușcași, încrezătoare că va disputa finala Ligii a V-a

Racova Pușcași, câștigătoarea grupei de miniplay-off A din Liga a V-a, va înfrunta astăzi Avântul Băcani, echipa care a terminat pe locul doi în Seria III Bârlad, în semifinalele competiției. Rezultatul nu va fi decisiv, iar echipa calificată în finala Ligii a V-a după un al doilea meci, care se va disputa duminică, de la ora 11:00.

„Nu îi cunoaștem pe cei de la Avântul Băcani, dar jucătorii noștri sunt talentați și din fericire nu avem probleme de lot .Avem speranțe că vom ajunge în finală pentru că spre deosebire de noi au terminat pe doi în grupă. Plus că grupa noastră a fost mai puternică, iar ei au terminat la distanță mare de prima clasată. Vrem victorii în ambele meciuri pentru că am văzut că au pierdut destul de multe meciuri.”, a declarat pentru Est News Mihai Silviu Lungu, președintele echipei Racova Pușcași.

Racova Pușcași a făcut parte din Seria I Vaslui Vest, pe care a câștigat-o neînvinsă, la 13 puncte de SMART Negrești. A reușit un parcurs senzațional și în grupa de miniplay-off A, câștigată cu 18 puncte, la cinci de Viitorul Văleni.

Avântul Băcani a tremurat pentru calificare și a reușit calificarea la egalitate de puncte cu ocupanta locului III. În ultima etapă Steaua Ivești a învins surprinzător FDR Tutova, rezultat insuficient însă pentru că Avântul Băcani a câștigat cu 3 – 0 după neprezentarea celor de la FC Vinderei. Golaverajul mai bun în meciurile directe cu Steaua Ivești a făcut ca Avântul Băcani să se califice în faza următoare a competiției.

Semifinalele Ligii a V-a mai aduc în prim plan două confruntări. Este vorba despre Star Tătărani – FDR Tutova și Viitorul Văleni – Flacăra Muntenii de Sus. Meciurile retur din cele trei confruntări vor avea loc în același timp. Dacă după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menține (la puncte și golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câștigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă la finalul jocului doi egalitatea persistă jocul se va prelungi cu 2 reprize a 15 minute fiecare, fără pauză între ele, dar cu o pauză de 5 minute până la prima repriză a prelungirilor. Dacă după reprizele de prelungire egalitatea se menține, echipa învingătoare va fi stabilită prin executarea loviturilor de departajare, potrivit procedurilor de determinare a câștigătorului jocului, stabilite de IFAB prin “Legile jocului”.

Finala Ligii a V-a se va juca astfel între cele trei câștigătoare ale semifinalelor, care vor juca fiecare cu fiecare. (George PROCA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Cotonogarii

%d blogeri au apreciat: