Home » Justitie » Peste 25.000 de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii vasluieni

Peste 25.000 de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii vasluieni

Polițiștii vasluieni cercetează trei bărbați cu vârste între 28 și 49 de ani, din localitatea Zorleni, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor de ,,efectuarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept” și ,,contrabandă”.
În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui au organizat o acțiune cu forțe lărgite. În cooperare cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, ai Secției de Poliție Rurală nr. 3 Bârlad, sprijiniți de polițiști pentru acțiuni speciale, aceștia au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, la imobile de pe raza comunei Zorleni, județul Vaslui.
Cu ocazia perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat și ridicat în vederea cercetării un număr de 25.701 articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3 și P1, deținute fără drept, în valoare de peste 5.000 lei.
De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 28 de pachete de țigarete, fără timbru, provenite din Republica Moldova.
Trei bărbați din comuna Zorleni, în vârstă de 28, 35 respectiv 49 ani, sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,efectuarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept” și ,,contrabandă”, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să se propună soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.
Polițiștii vasluieni reamintesc că este interzisă deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 și 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a articolelor pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranță publică, securitate și pentru protecția mediului.
Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoria F1 și P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: