Home » Administratie » Președintele în exercițiu al Clubului ”Rotary” Vaslui, Petru Cozma, a murit

Președintele în exercițiu al Clubului ”Rotary” Vaslui, Petru Cozma, a murit

Cunoscutul și apreciatul inginer silvic Petru Cozma, președinte în exercițiu al Clubului ”Rotary” Vaslui a murit, în urma unor afecțiuni medicale de care suferea de mai multă vreme, fiind înmormântat la Cimitirul ”Eternitatea” Vaslui. Implicat în foarte multe acțiuni caritabile, Petru Cozma și-a donat pensia sa pe o lună, respectiv 500 de dolari, pentru un proiect nobil al rotaryenilor din intreaga lume, “End Polio Now”, pentru eradicarea poliomelitei.

Veste tristă pentru membrii Clubului ”Rotary” Vaslui, după ce președintele în exercițiu al acestuia a încetat din viață. Pensionar de câțiva ani, Petru Cozma a pierdut lupta cu boala, lăsând un gol imens în inima celor care l-au cunoscut. Colegii de club i-au făcut, în memoriam, un necrolog în care subliniază calitățile de filantrop ale inginerului silvic care, atunci când era în activitate, a condus și Ocolul Silvic Vaslui: ”Petru Cozma a fost respectat și apreciat pentru întreaga sa activitate profesională ca inginer în silvicultura vasluiană, unde i s-au încredințat funcții importante și responsabile. A fost membru fondator al Clubului Rotary Vaslui, unde, timp de 20 de ani, s-a dăruit acestei munci nobile de voluntariat, “servind mai presus de sine”, pentru binele celor în suferință și pentru comunitatea vasluiană! S-a implicat în toate frumoasele si binevenitele proiecte ale Clubului de-a lungul anilor, însă rămâne de referință proiectul său de suflet “Un aer curat într-o pădure igienizată”, prin care a organizat și s-a implicat direct, alături de voluntarii mobilizați de el, în activitățile de împădurire a zeci de hectare și igienizare a pădurilor și drumurilor publice din județul Vaslui. Bolnav fiind, a donat pensia sa pe o lună, respectiv 500 de dolari, pentru un proiect nobil al rotaryenilor din întreaga lume, “End polio now”, pentru eradicarea poliomelitei!…Chiar în aceste zile, de pe patul de spital, s-a implicat și în acțiunile Clubului Rotary Vaslui pentru combaterea COVID-19, alăturându-se celorlalți prieteni din Club, pentru donația de 11.000 de lei către Spitalul Județean de Urgență Vaslui! Pentru calitățile sale umanitare, pentru tot ce a servit, “mai presus de sine” și pentru aportul adus, în cei 20 de ani, la realizarea minunatelor idealuri rotaryene, Asociația Rotary International i-a acordat cea mai inaltă și prestigioasă distincție în Rotary, Distincția “Paul Harris”! Petrică a fost un om modest și corect, cu mare iubire de oameni, un bun coleg și prieten, fiind respectat, apreciat și iubit de toți cei ce l-au cunoscut ! Îți spunem adio, prieten drag, nu vom uita niciodată sufletul tău bun, blând și generos, iți vom păstra vie și neștearsă amintirea și te vom pomeni cât vom trăi! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Vom fi mereu alături de soția și fiica lui. Transmitem sincere condoleanțe și intreaga noastră compasiune, familiei îndoliate”.
În prezența a numeroasă lume care l-a cunoscut, Petru Cozma a fost înmormântat duminică după-amiază, în Cimitirul ”Eternitatea” Vaslui. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*