Home » Administratie » Un ambulanțier și o infirmieră din Bârlad, arestați preventiv pentru înșelăciune și trafic de influență

Un ambulanțier și o infirmieră din Bârlad, arestați preventiv pentru înșelăciune și trafic de influență

Dorința de câștiguri ușoare, prin trafic de influență și înșelăciune, i-a adus în fața magistraților, care au dispus cercetarea lor în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

Un ambulanțier în vârstă de 37 de ani, de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ), Substația Bârlad, împreună cu o infirmieră (43 ani) de la Spitalul „Elena Beldiman”, Secția Medicală, au pretins în perioada 2019-2020 mii de euro de la mai multe persoane, cărora le-au promis că le vor ajuta să obțină posturi bine plătite la Ambulanță sau la spitalul din Bârlad.

Conducerea SAJ Vaslui a precizat că ambulanțierul nu a avut abateri disciplinare până acum și era destul de tăcut, dar se pare că avea patima jocurilor de noroc. Atât conducerea Spitalului „Elena Beldiman” cât și cea a SAJ Vaslui au declarat că celor în cauză le va fi suspendat contractul de muncă pe o perioadă de 30 de zile, iar dacă arestul va fi prelungit, cei doi riscă să fie concediați.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale și ulterior punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpați, respectiv un angajat al Spitalului municipal de Urgență pentru comiterea a trei infracțiuni de trafic de influență și cinci infracțiuni de înșelăciune și un angajat al Serviciului județean de Ambulanță Vaslui pentru comiterea a patru infracțiuni de trafic de influență și patru infracțiuni de înșelăciune. În fapt, persoanele mai sus menționate, în perioada 2019 – 2020, au pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1000 și 7000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgență Bârlad, Serviciul județean de Ambulanță Vaslui sau la unități de învățământ în calitate de cadre medicale.”, se precizează într-un comunicat transmis de Serviciul Județean Anticorupție Vaslui.

În cauză, procurorul de caz a dispus reținerea inculpaților pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 31 octombrie 2020, Tribunalul Vaslui a dispus cercetarea inculpaților în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: