Home » Administratie » Zeci de clienți evacuați dintr-un bar din Todirești și apoi amendați pentru nerespectarea interdicțiilor impuse din cauza covid-19

Zeci de clienți evacuați dintr-un bar din Todirești și apoi amendați pentru nerespectarea interdicțiilor impuse din cauza covid-19

Nu mai puțin de 23 de clienți depistați de poliție într-un bar din localitatea Todirești au fost evacuați în cursul nopții de sâmbătă și apoi amendați din cauza nerespectării interdicțiilor impuse de către autorități pe fondul pandemiei de coronavirus. Nu au scăpat de sancțiuni barmanița și administratorul crâșmei, valoarea totală a amenzilor depășind 8.000 de lei.

O parte dintre locuitorii județului nostru sunt în continuare inconștienți atunci când este vorba de respectarea interdicțiilor impuse de către autorități în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus. Este și cazul a 23 de localnici din Todirești care au fost depistați de forțele de ordine, în urma unei razii, în timp ce chefuiau într-un bar din localitate. Legitimați ulterior de polițiști, toți petrecăreții au fost amendați pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe lângă cei 23 de clienți, a fost sancționată și gestionara, care nu respecta măsurile individuale de protecție. De asemenea, s-a luat măsura amendării administratorului localului pentru nerespectarea condițiilor referitoare la desfășurarea activității, valoarea totală a sancțiunilor ridicându-se la 8.205 lei”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Polițiștii recomandă populației, în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri. ”Scopul forţelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancţiuni. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei”, susțin reprezentanții Poliției Județene Vaslui. (Ionuț PREDA)

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*