Home » Coronavirus » Se fac angajări la SAJ Vaslui, doar pe bază de interviu

Se fac angajări la SAJ Vaslui, doar pe bază de interviu

Veste bună pentru ambulanțierii vasluieni dar și pentru locuitorii județului Vaslui care vor avea nevoie de serviciile Ambulanței. În câteva zile, personalul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Vaslui va fi suplimentat cu 12 ambulanțieri și 11 asistenți medicali.

Cel mai mare deficit de asistenți medicali se înregistrează la Substația Bârlad. Aici vor fi angajate cinci persoane pe post de asistent medical, la Huși patru, iar la Vaslui două. Cele 12 posturi de ambulanțieri vot fi distribuite astfel: cinci la Bârlad, trei la Huși, două la Vaslui, unul la Negrești și unul la Murgeni.

Toate condițiile privind desfășurarea interviului vor fi postate pe site-ul SAJ Vaslui. Cei 23 de noi angajați ai SAJ vor avea contract pe o perioadă determinată de șase luni, procedura de încheiere a contractelor fiind una specială, în sensul că acestea vor fi semnate de către managerul unității, fără a mai fi necesar avizul Ministerului Sănătății.

La această oră, în județul Vaslui, se află în izolare sau carantină doi ambulanțieri și șase asistenți medicali, așadar opt angajați care trebuie înlocuiți de colegi de-ai lor, pentru ca SAJ Vaslui să poată funcționa în condiții acceptabile, având în vedere numărul tot mai mare de pacienți COVID care solicită ambulanța.

Suplimentarea personalului în serviciile de ambulanță este una dintre revendicările Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România, care va organiza mâine un protest la nivel național, între orele 10 și 12, iar de pe 5 noiembrie, personalul din serviciile de ambulanță județene și din București va intra în grevă japoneză pe perioadă nedeterminată.

Printre alte revendicări ale celor de la Ambulanță se regăsesc rectificarea bugetară, care să asigure drepturile salariale dar și cheltuielile materiale necesare continuării activității în serviciile de ambulanță, precum și salarizarea întregului personal din serviciile de ambulanță la nivelul grilei anului 2022, începând cu 1 ianuarie 2021. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*